Tikri kontseptsioon ideaalsest mehest

Kuna Pips kirjutas ilusa poisiga juhtunust ajendudes terve sissekande ennast ĂŒmbritsevate korralike meeste auks, kus vĂ€itis muu hulgas ka seda, et mina olen ise kĂ”igis oma hĂ€dades sĂŒĂŒdi, tundsin ma, et mu au on riivatud ja et pean seda Ă€gedalt kaitsma hakkama 😛

Teema on intrigeeriv. Hoiatan, et sellest tuleb ĂŒks pikk sissekanne.

Mitte hirmus kaua aega tagasi olin ka mina tore korralik tĂŒdruk, kellel oli maailma parim mees (sobis kindlasti Pipsi “korraliku mehe” kontseptsiooniga), ilus suhe, turvaline kooselu ja kĂ”ik muu. KĂ”ik (nii perekond kui sĂ”brad) olid mu ilusa eluga vĂ€ga rahul. See tĂ”esti oli ilus… Mingi ajani.

Ma ei spekuleeriks pikemalt teemal, miks see korraga enam nii ilus ei tundunud. Rutiin, igavus, mis iganes. Ja nii hakkasin ma muutuma. Pikema aja peale tagasi vaadates on sellel muutumisel olnud kolm etappi.

Esimene sai alguse siis, kui ma ĂŒlikooli Ă€ra lĂ”petasin ja tööle lĂ€ksin. TĂ€iskohaga töö on ikka midagi muud kui suvised otsad, hoopis teine teema. Ägedad kolleegid, igasugused tegemised nendega ja firmaĂŒritused… Ja noh, too sĂŒmpaatseks saanud töökaaslane muidugi.

Teine etapp algas siis, kui A-ga lahku lĂ€ksime. Muraka juurde kolimine, palgakĂ”rgendus – nautisin lĂ”puks tĂ”elist iseseisvust, kus ma ei sĂ”ltunud rahaliselt kellestki ja vĂ”isin teha tĂ€pselt seda, mida tahtsin. Avastasin enda jaoks teistsuguse muusika, kĂ€isin pidudel, kulutasin raha…

Ja viimaks kolmas etapp, mis kestab ilmselt siiani. See sai alguse muidugi Lepast 🙂 Elasin kaks ja pool kuud tĂ€iesti metsikut elu, millest mul seni aimugi polnud ja tundsin ennast vĂ”rratult hĂ€sti. Muutus mu ellusuhtumine, riietusstiil, joomisharjumused 😀 Muusikamaitse vaid sĂŒvenes. Ja nii edasi.

Kuigi Lepa asi lĂ€ks aia taha, avastasin, et ei taha kohe kuidagi tagasi muutuda selleks vanaks igavaks tĂŒdrukuks, kellena kunagi nii rahul olin. Ja nii olengi nĂŒĂŒd selline, nagu olen.

Aga jĂ”uaks nĂŒĂŒd lĂ”puks pealkirjas mainituni ka.

Pips kirjutas, et olen ise sĂŒĂŒdi, kuna eelistan boheeme ja elukunstnikke korralikule Eesti mehele. Et minu meelest on korralik mees igav, aga tema pole sellega nĂ”us. Et korraliku all ei pea ta silmas nohikut, vaid meest, kellel on töö (vĂ”i siis lihtsalt raha :D), eesmĂ€rgid, otsustusvĂ”ime ja selgroog.

Eiei, ma ei arva, et korralik mees vÔrdub automaatselt nohikuga. Ma olen nÔus, et töö (raha), eesmÀrgid, otsustusvÔime ja selgroog on kahtlemata vÀga tÀhtsad ja kiiduvÀÀrt omadused.

Aga on ka nii palju muid asju, mis on minu jaoks sama olulised!

Ma ei suudaks olla koos mehega, kellel on olemas kÔik eelpool mainitud omadused ja kes on ehk isegi pikk ja pandav, kuid kelle elu koosneb vaid tööst-autost-eluasemelaenust-nÀdalavahetusel sÔpradega ööklubis/joomas kÀimisest.

VĂ”tame siis jĂ€rjest 😛

  • VĂ€hemalt minu pikkune. Ja iga lisasentimeeter annab palju juurde 😀 Ma tunnen ennast pikkade meeste kĂ”rval tĂ”eliselt hĂ€sti ja ideaal jÀÀb ilmselt sinna 195 kanti.
  • Pandav. Ja jumala eest, ma ei oska seda tĂ€psemalt kirjeldada. Mul on vahel vĂ€ga kummaline maitse. ÜhesĂ”naga keemia PEAB olema. Kui seda pole, on asi algusest peale mĂ”ttetu.
  • Stiilne. Mingi dresside ja tossudega oss on vĂ€listatud. Saate aru? VÄLISTATUD! Jumaldan mehi, kellel on oma vĂ€ljakujunenud (soovitavalt vĂ”rdlemisi alternatiivne) stiil. Haa, puhtusearmastus kĂ€ib ka sellega kĂ€sikĂ€es, eks.
  • Iseseisev. Ma ei eelda mingit eriti olulist ja kĂ”rgepalgalist töökohta, sest tean omast kĂ€est, kui raske on elada, teadmata, mida sa Ă”ieti oma eluga peale hakata tahad (just töö mĂ”ttes siis). Aga viisaka palgaga viisakas töö vĂ”iks siiski olla. Oma elamine tuleks ka kasuks (sest mina pĂ€ris oma elamist endale lubada ei suuda :P) – korterinaabrid on aktsepteeritavad, vanemad mitte nii vĂ€ga. Samas, erandeid leidub, vahel on see Ă”igustatud.
  • Intelligentne. Hoolimata sellest, et ilusa poisi meelest pole ma teab mis intellektuaal (muhahaa), pean ma ennast siiski pĂ€ris intelligentseks inimeseks ja mingit lolli möla kuulata ma ei viitsi. Liiga intellingentne muide ei tule ka kasuks, siis hakkab mul igav 🙂
  • Hea huumorimeelega. Hea/kiiksuga/nilbe/sarkastiline/kĂŒĂŒniline/veider huumor on lahutamatu osa minu elust ja ma ilmselt ei suudaks eriti aega veeta tĂŒĂŒbiga, kes naljast ĂŒldse aru ei saa vĂ”i paljusid asju kohatuks peab.
  • Mittesuitsetav. Njah, siinkohal olen ma viimasel ajal palju jĂ€releandmisi teinud, kuna (vastupidiselt varasemale) liigun lihtsalt seltskonnas, kus 99% inimestest suitsetab. Juhtub, et teen seda vahel isegi. Aga kui Levikas ja muudes taolistes kohtades vĂ”in ma suitsuhaisu veel kuidagi aktsepteerida, siis igal pool mujal jĂ€lestan ma seda siiralt. Mittesuitsetava inimesega suudlemine on ka kahtlemata palju nauditavam (ehkki ma tean nĂŒĂŒd, kui kiiresti vastupidisega harjub – masendav iseenesest).
  • Alternatiivse muusikamaitsega. See on ka vĂ€ga lai mĂ”iste ja ma olen ise suhteliselt lepliku maitsega, kuni te mind diskot ja muud taolist jama kuulama ei sunni. Ehk siis klubipoisid (Parlament, Panoraam, Terrarium) on vĂ€listatud. Aga! Aeg-ajalt Krahlis vms kohas tantsimas kĂ€imine on must be, sest ma tĂ”esti jumaldan tantsimist.
  • Teistega (loe: eriti minuga) arvestav. Mul ausĂ”na on oma elu ja palju hĂ€id sĂ”pru ning ma ei tunne vajadust iga minutit koos veeta. Aga ma ei aktsepteeri kĂ”ige vĂ€hematki suhtumist, mida kohtasin poiss Lepa puhul: mul peab kogu aeg olema huvitav ja kui ma leian sinuga koos olemise asemel mingit huvitavamat tegevust, siis ma teen seda ja ei vaevu sulle isegi oma plaanide muutumisest teada andma. EI, EI, EI, nii need asjad ka ei kĂ€i!
  • Peab oma lubadusi. Inspireeritud siis taas Lepast. Jumala eest, ma ei tunne mingit vajadust lubadusi vĂ€lja pressida, aga neid, mida sa annad, vĂ”iks ka pidada. Kui ei ole kindel, kas saad, Ă€ra luba ĂŒldse. Lihtne, eks!
  • Ei taha seksida minu sĂ”brannadega. Inspireeritud ilusast poisist 😀 Ma saan tegelikult vĂ€ga hĂ€sti aru mĂ”tetest, et oi, see tĆĄikk/kutt on jumala pandav, temaga vĂ”iks tĂ€itsa seksida (isegi kui see on su partneri sĂ”ber. Ah, ma olen isegi seda mĂ”elnud. Jah, sina, M!), aga on ikka suur vahe, kas sa vaid mĂ”tled seda vĂ”i teatad, et su sĂ”branna on palju Ă€gedam, ainult ta kahjuks ei olnud nĂ”us minuga seksima.
  • Taktitundeline. Inspireeritud taas ilusast poisist. Varem ei tulnud selline asi pĂ€hegi, sest ĂŒhelgi tĂŒĂŒbil, kellega ma senini suhtes olnud/seksinud olen, pole tulnud pĂ€he kritiseerida minu sĂ”pru, ilma et ta ise neid Ă”ieti tunnekski. Otsekohesusel ja ebaviisakusel on vahe.
  • Otsekohene/avameelne/aus (inspreeritud eelmisest punktist). Ma ise olen vĂ€ga otsekohene inimene ja ma tĂ”esti ei viitsi jamada tĂŒĂŒbiga, kes vaikib, keerutab vĂ”i lĂ€bi lillede rÀÀgib.
  • (Palju) head seksi armastav 😛 Ei osanud seda paremini sĂ”nastada. Mul pole ausĂ”na midagi peale hakata tĂŒĂŒbiga, kes on s*tt seks vĂ”i arvab, et kord nĂ€dalas on piisav. You know me!
  • Seltskondlik/ekstravert/pealehakkaja/julge. Noh, nagu mina 😉
  • Viisakal mÀÀral korralik. Sellest omadusest olen ma rÀÀkinud ka oma korterinaabri otsingute all. Ma ise olen korrafriik ja boheemlane ĂŒhes isikus, ei suudaks ilmselt pikemalt koos olla ei ĂŒhe ega teise ÀÀrmusega. MĂ”lemat peab olema, ĂŒhest ei piisa.
  • Mu blogi lugemine ei tohi teda Ă€ra hirmutada, vastupidi – ta peab pĂ€rast seda ikka veel arvama, et ma olen Ă€ge.
  • Hull. Noh, nagu mina 🙂

LĂŒhidalt: ma tahaksin korralikku kesklinna poissi, pikka pandavat stiilset mittesuitsetavat meest, kes oleks sama intelligentne, aus, otsekohene, avameelne, korralik, boheem ja hull nagu mina; kes lĂ”hnaks nii hĂ€sti, et ma tahaksin selles lĂ”hnas lahustuda ja et ma tunneksin lapsikut rÔÔmu iga kord, kui pĂ€eva jooksul seda lĂ”hna enda (riiete) kĂŒljes tunnen; kellega koos ma saaksin Varblasel vĂ”i Levikas nina tĂ€is tĂ”mmata, Krahlis ja Polymeris tantsida, kĂŒĂŒnlavalgel kakaod juua, pĂ€ikeseloojangut vaadata ja öösel kell kaks Maci drive in-ist hamburgerit osta; kes arvestaks minuga, austaks mind ja peaks oma lubadusi, kes meeldiks mu perekonnale ja sĂ”pradele (vastupidi muidugi ka), kes viiks mu hommikul kell viis Kristiine katusele ja kingiks mulle pĂ€evalilli siis, kui ma seda kĂ”ige vĂ€hem oodata oskan; kes kuulaks mu kurtmist ja kallistaks ja teeks pai, kui mul on s*tt pĂ€ev olnud; kelle kaisus ma saaks öösel magada ja hommikul Ă€rgata, kellega koos ma saaks hommikul kohvi juua; kellega ma saaks (igasugustes imelikes kohtades tihti ja metsikult) seksida; kes saaks aru mu naljadest ja kelle seltskonnas oleksin ise naerust kĂ”veras; kedagi, kellele mĂ”tlemine tooks totra naeratuse mu nĂ€ole, kellele mĂ”tlemata ma ei saaks minutitki olla ja kes paneks mind igal hetkel tundma, et ma olen nii kohutavalt Ă”nnelik; kedagi, kes armastaks iga tolli minust just sellisena, nagu see on; kedagi, kellega ma saaksin olla MINA ISE. Kedagi, kes loeks mu blogi alkoholile, suitsetamisele, seksile, seriaalidele ja hullumeelsustele pĂŒhendatud ridade vahelt vĂ€lja ka selle, et tegelikult olen ma sama palju hooliv, hell, armastav ja korralik – et ma olen kĂ”igi oma hullumeelsete ja vahest mitte kĂ”ige targemate tegude juures ĂŒhtlasi ka vĂ€ike tĂŒdruk, kes otsib igavest armastust, seda ainsat ja Ă”iget.

Noh, ei olegi ju nii palju palutud? 😉

Kas te NÜÜD saate aru, miks ma muretsen vaid sellepĂ€rast, kust edaspidi head seksi saada? Ma ei kahtlegi selles, et kusagil on See Ainus ja Õige inimene minu jaoks olemas, aga ma olen realist ja saan aru, et ma ei pruugi teda veel niipea leida. Seni kavatsen ma asja vabalt vĂ”tta, oma hullumeelsusi edasi teha ja pikkade pandavate poistega seksida tĂ€pselt nii palju, kui sĂŒda lustib. TĂ”enĂ€oliselt saavad enamik neist olema pigem boheemid ja kunstiinimesed, kui “korralikud mehed” 🙂

Ja salajas loodan ma muidugi, et see ainus ja Ôige on juba nurga taga.

EDIT: Et keegi valesti aru ei saaks, nagu siin juba juhtus 😛 Ideaalne mees pole minu jaoks nende kĂ”igi loetletud ideaalsete omadustega mees. Ideaalseks teevad teda ka tema vead. Praktiliselt ilma vigadeta inimesega koos elada ei ole ĂŒldse tore. Ma tean seda omast kĂ€est. Ideaalne mees on lihtsalt inimene, kes on minu jaoks See Ainus ja Õige.

Natasha Bedingfield – Unwritten on endiselt pĂ€eva lugu. See paneb mind ennast kirjeldamatult hĂ€sti tundma.

Live you life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

Üks peatĂŒkk minu elust lĂ”ppes just R-iga. Uus ja ilusam on alanud.

6 thoughts on “Tikri kontseptsioon ideaalsest mehest”

  1. ideaalset inimest pole olemas, nii et jah… 😀 pealegi, mina ei tahaks nĂ€iteks enda kĂ”rvale enda silmis ideaalset meest. see oleks ju hullult igav. aasta maksimaalselt peaks vastu, enne kui igavusse sureks, sest kĂ”ik on liiga ilus 🙂

    ja kĂ”ik need punktid, mida sa kirjeldasid (vbla mĂ”ni detail vĂ€lja arvata), kĂ€ivad ka minu mĂ”istes korraliku eesti mehe kohta, sinu definitsioonis siis lihtsalt korralik kesklinna poiss 😛

    aga ma ei saa aru irooniast auto ja korterilaenu pihta. mismoodi sa seda oma kodu siis ette kujutad? vahet pole, kas maksad ĂŒĂŒri vĂ”i laenu, raha ori oled mĂ”lemal juhul. mul on kohati tunne, et sa pĂŒĂŒad ennast sellega alternatiivsemaks teha, kui teed maha nii loomulikke asju nagu autoliising vĂ”i pangalaen (st varblasel kuulsid, et seda on popp maha teha) 🙂 see on elu. lihtsalt.

    aga jah, troppidest eemale hoida ja kĂ”ik sujub 😀

  2. Miks rÀÀgid sa mulle sellest, et ideaali pole olemas ja kui oleks, oleks temaga igav? Ma olin pea kolm aastat koos A-ga, ma tean sellest kĂ”ike…

    /—/ kuid kelle elu koosneb VAID tööst-autost-eluasemelaenust-nĂ€dalavahetusel sĂ”pradega ööklubis/joomas kĂ€imisest /—/

    Ma kavatsen ka ise eluasemelaenu vĂ”tta, sest tahan oma kodu nii kiiresti, kui vĂ”imalik. Mu mĂ”te oli hoopis teine 🙂

    Muide, ma olen suht kindel selles, et korralikku kesklinna poissi pole olemas – need kaks mĂ”istet lihtsalt EI KÄI kokku 😀

  3. A ei olnud ideaalne mees. tal olid omad vead, mis said teile ka saatuslikuks 🙂

    tegelikult ma vihkan sĂ”na “ideaalne”, sest see on lĂ€bi ja lĂ”hki kliĆĄee. nii et vabandused ette ja taha 😀

    heh, sĂ”na “ideaalne” vĂ”iks lausa meie keelevaramust kustutada, pole ju olemas asja, mille kohta seda kasutada 😀

  4. ahsoo, enne kui magama lÀhen, mÔned tÀpsustused:

    ma ei arva suuremat mehest, kelle omadused saab kokku vĂ”tta AINULT minu enda vĂ€ga suure ĂŒldistusega: töö (vĂ”i siis lihtsalt raha 😀 ), eesmĂ€rgid, otsustusvĂ”ime ja selgroog.

    nende nelja mĂ€rksĂ”na juurde kuuluvad tuhanded muud asjad kuni imepisikeste aga ĂŒlioluliste detailideni vĂ€lja.

    nii et nĂ”ustun tikriga 100% selles osas, et minagi ei suudaks koos olla mehega, kelle elu koosneb VAID tööst-autost-eluasemelaenust- nĂ€dalavahetusel sĂ”pradega ööklubis/joomas kĂ€imisest. (huvitav, kas mĂ”ni selline mees leidub tĂ”esti? 😕 )

    ma lihtsalt ei armasta nii ĂŒksikasjalikke blogisid kirjutada nagu tikker. osa asju pead kas ridade vahelt vĂ€lja lugema vĂ”i enda jaoks pĂ”hjalikult lĂ€bi seedima. mina annan lihtsalt mĂ”tlemisainet! nii et jĂ”udu! 😀

  5. Pingback: Soovi ja sulle antakse » Tikri PÀevaraamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top