Apr 282007
 

Eilne õhtu möödus telefoni otsas. Iiris rääkis oma Eesti sõbraga ja kuulas Aktuaalset Kaamerat. Kui ta mulle ütles, et EKA aknaid sisse visati, saatsin Marisele sõnumi, et küsida, kas ta on Tallinnas. EKA ühikas asub teatavasti kesklinnas. Selle peale Maris helistas mulle. Ta oli tõepoolest Tallinnas. Ühikas. Häiritud. Ja see on veel pehmelt öeldud. Tema käest sain näiteks teada, et Kaubamaja ja Viru keskuse aknad löödi sisse… Et Stockmanni murti sisse. Rääkisime päris tükk aega. Tema moblaarvest on mul kahju.

Siis helistasin veel Murakale. Õigemini lasin tal endale tagasi helistada. Temaga rääkisime kohe jube kaua. Ta luges mulle netist uuemaid uudiseid ette.

Siis ma tahtsin eile õhtul veel emale helistada, aga selleks oli lauatelefoni vaja ja kui see vabanes, oli kell Eestis juba pool üks. Emale helistasin täna hommikul, enne tööle minekut.

Ma ei ole suurem asi telefoniinimene, teate. Kui ma üldse helistan, siis lühidalt ja asja pärast. aga praegu… Eesti olukord on lihtsalt nii ahastamapanev ja sürreaalne, et on vaja rääkida. Kogu aeg kellegagi rääkida.

Ma üritan aru saada, aga ma siiani ei saa. Kuidas see võimalik on, et nii juhtus. Kuidas see võimalik on, et meie politsei ei suutnud reageerida. Et Falck ei teinud midagi. Et Eestil peaks olema ka sõjavägi ja ka see ei teinud midagi.

Kuidas lihtsalt lasti vene nolkidel linn segi peksta. Ühel õhtul ja siis veel teisel õhtul ka. Lihtsalt LASTI. Ma ei tea. Mul on häbi, et ma Eestis elan. Et ma elan sellises riigis, kus lastakse sellistel asjadel juhtuda.

Ma saan muidugi sellest ka aru, et tulirelvi ei saa kasutada, sest kui me venelasi tapma hakkaks, siis haaraks Venemaa võimalusest kinni ja tulekski ilmselt sõda. Aga kurat, arreteerige siis vähemalt, kuidas jõuate. Ja tõesti, võtke kodakondsus ära ja saatke maalt välja.

Aga nad ju ei tee seda ka. Või noh, osadega kindlasti. Aga enamik neist nolkidest on Eestis sündinud ja üles kasvanud… Vaevalt, et nad välja saadetakse. Saavad ainult mingid trahvid, mida pooled neist raudselt ei maksagi. Ja ma peaks nendega samamoodi ühes riigis edasi elama? EI, EI, EI!

Masendav ühesõnaga. Ma tänaseid uudiseid pole väga lugenud ja vist ei loe ka, sest aku hakkab tühjaks saama. Tegelikult olen ma natuke maha rahunenud. Kauaks, seda küll ei oska öelda.

Kui muudest asjadest rääkida, siis tööl oli täna see kardetud laupäev, mis osutus tegelikult jumala normaalseks. Mulle ju meeldib, kui on kiire ja kogu aeg midagi teha. Aga ehkki see töö on suht okei, siis ma pean tunnistama, et kogu see kohvivärgindus ei huvita mind absoluutselt, seega mul pole erilist motivatsiooni kõiki neid peensusi selgeks saada. Ja otsin ikka uut tööd. Aga praegu saan normaalselt hakkama ja raha tuleb, see on peamine.

Murakas tuli Londonisse. Hakkame jooma.

EDIT:
Ma lugesin just Ansipi pöördumist venekeelsest AK-s ja sain jälle nii vihaseks. Tuli meelde, mida ma veel kirjutada tahtsin. Kui ahastamapanevalt nõme see on, et kõik keerutavad jätkuvalt mingi totaka monumendi ja langenute mälestamise ja hauarüvetamise teema ümber, kui tegelt ei koti see MITTE KEDAGI ja asi on puhtakujuliselt selles, et Venemaa tahab oma võimu näidata.

Teate, ma vihkan Venemaad. Ja ma vihkan absoluutselt KÕIKI neid, kes kahe viimase päeva jooksul linna segi peksnud on. Ja ma ei kasuta sõna “vihkama” just eriti kergekäeliselt.

Kui Aljošat poleks olemas, siis oleks Venemaa selle välja mõelnud. Nii ütles vist mingi Soome poliitikategelane või keegi taoline. Ma olen nõus.

  6 Responses to “Masendav”

 1. palun ära mögise politsei ja EV arvel, kui sa siin ei ole ja asjast midagi ei tea.
  täiesti vastik hakkas praegu neid ridu lugedes. kurjategijaid vahistati, peksti võeti kinni, tehti kõik endast olenev!! osa on juba ka kohtus.
  eesti politsei on tubli ja abijõudusid praegu moodustatakse. ja sõjaväge tohib teatavasti kasutada vaid sõjaolukorras ja erandlikel asjaoludel ja nende väljakuulutamine on äärmuslik abinõu.
  loodetavasti sa UKsse jäädki, kui nii häbi on eesti kodanik olla.

 2. Minul on ka kahju, et sul Eesti pärast häbi on. Mul oli häbi seda lugeda. Sorri. Vii ennast uudistega kurssi, siis räägime edasi.

 3. Ei vigise Tikri kallal. Mida Urri.

  Olukorra ajasid selliseks, nagu ta on, eestlased ja venelased usinas yhistöös. Karta on, et see enne ei parane, kui mõlemad sellest aru saavad.

 4. Noh, päris ausalt leian ma, et see oli ainus mõistlik asi uldse, et esimesel ööl politsei seisis rivis ja vaatas. Ja kontrollis. Kui nad oleksid läinud kaklema, oleks vihane rahvamass neile kohe üks-null teinud. Ja ma olen tõsiselt rõõmus, et eestlased on reageerinud nii, nagu nad seda teinud on – rahu ja mõistusega. Mingi 150 eesti lolli sinna tänavatele küll jagus, aga meist jääb nii igal juhul märkimisvaarselt parem mulje ning Venemaad on põhjust taunida. Nii et… Ära pahanda eesti politsei peale :) Tegelikult paris tublid poisid :)

 5. Oi oi, ma arvan, et see on päris ametlikult esimene blogisissekanne, kus ma niiviisi (võhivõõraste käest) sõimata saan :D

  Vabandan sügavalt. Arvestades seda, kui kaugel ma viibin ja eriti fakti, et mul pole hetkel kodus internetti ning igapäevane interneti kasutamise aeg on piiratud läpaka aku eluaega (mis pole kuigi pikk), kui avalikus pargis tasuta wifit tarbin ning pole olnud võimalust uudistesse süveneda, paluks kergemat karistust.

  mMl pole täna ka aega eriti uudiseid lugeda, aga teie kurjadest kommentaaridest järeldan, et asi pole nii hull, kui siit kaugelt selle lünkliku info tõttu paistab. Ja selle üle on mul siiralt hea meel.

 6. a mul oli kahju sellest, et Kosmose kino juures olev R-kiosk segi peksti

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.