Jul 272009
 

CIMG7709

Sain soovituse muffinite kergitamise asjus:

Kui Sa tainast segad siis hästi kergelt ja õrnalt alt üles tõstmis-liigutusega – mitte mingil juhul ei tohi tugevalt segada ning kõik ained peavad olema toasoojad. Veel üks oluline nüanss, mida paljud peavad võibolla ehk totraks, taigna segamise lusikat ei tohi vastu kausi serva puhtaks koputada – aga tõepoolest see on tõsi (olen teadlikult katsetanud korra). Munad peavad olema hästi vahtu löödud (ca 8-10 min).

Häda on selles, et ma olen äärmiselt mugav inimene – tegutsen enamasti spontaanselt ning tahan saada kõike kiiresti ja kohe. Kui küpsetamise tuju tuleb, keeran kähku taigna valmis ja panen ahju. Toasoojad ained tähendaks ette planeerimist ja ootamist, muna viitsin ehk minuti vahustada, tainast segan jõuliselt, lusikat koputan kah vastu kausi serva. Kõigi nende soovituste järgimine nõuab distsipliini :P

Aga ma igal juhul üritan vähemalt korra ja vaatan, kuidas läheb. Ehk saan siis ümaraks kerkinud muffinitest innustust ja viitsin seda kõike järgmistelgi kordadel teha. Lõppeks on kõik kinni harjumuses…

  One Response to “Mustikamuffin, lähivaates”

  1. Peale selle, et ained peavad olema toasoojad (siis saab küps.pulber toimida, jahedas peatub kerkimine), tuleb kasuks, kui muffinid pannakse kuuma ahju. Sama teema – kui panna jahedasse ahju, siis kerkimisprotsess aeglustub ja muffinid ei kerki ilusaks ja kõrgeks. Nii et kõigepealt ahi sooja ja siis alles taigent kokku keerama.

    Selle tarkuse võtsin 100 rooga sarja Muffinite raamatust.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.