May 192012
 

Veidi enne jõule Riia mnt kodukaupade poes käies ostsin sealt kollased kausid ja tassid. Kirjutasin tolles postituses ka, et tasse tahaks tegelikult rohkem ja naljatasin poes, et sooviks alustasse ja supitaldrikuid ka.

Eks mul oli plaanis mõne aja pärast vaatama minna, kas kollaseid tasse on juurde tellitud, aga unustasin… Nii et sattusin sinna alles nüüd, pea viis kuud hiljem. Ja võta näpust, oli nii kollaseid tasse kui ka supitaldrikud. Viimased on eriti teretulnud, sest meie majapidamise ainsad kaks supitaldrikut olid mõlemad katki läinud ja miskipärast eelistan ma suppi süüa pigem just taldrikust, mitte kausist… Võib-olla sellepärast, et jahtub kiiremini, supp on ju alguses alati nii kuum.

No igatahes, üks kollane tass oli ka vahepeal katki läinud, nii et korjasin riiulitest kõik olemasolevad tassid-taldrikud kenasti ära:

Aga seal olid veel ühed imelised maasikatega nõud. Mul on maasikate vastu absoluutne nõrkus! Enamik maasikatega nõusid kusjuures ei näe üldse nii head välja, et ma tunneks vajadust neid ära osta, aga need olid tõeliselt kenad… Hind oli muidugi ka vastav – ma olen nii rott, et tavaliselt küll ühe tassi eest €4 ei maksa. Nojaa, aga ideaalsete tasside eest ju võib. Seda enam, et ma olen kogu aeg puudust tundnud vahepealsest tassisuurusest, kuivõrd 350 ml tass jääb mu hommikukohvi jaoks tiba väikseks, 500 ml aga on jälle liiga suur. Ja maasikatass jääbki täpselt vahepeale – 400 ml. Lisaks mu lemmikkujuga.

No ja lisaks olid seal veel jube armsad kausid… Ja nunnu koorekann (mina ju koorin ka ise oma piima). Ja veel üks SUUR kauss, meil polnudki majapidamises ühtki sobiva suurusega kaussi, mille sisse puuvilju panna või salatit sünnipäevalauale…

Nii et lisaks neljale kollasele supitaldrikule ja kolmele tassile on mul nüüd veel neli maasikatega tassi, neli kaussi, üks suur kauss ja koorekann:

Üritasin algul kogu saaki ühele pildile mahutada, aga liiga kribu jäi:

Müüjad rääkisid, et selles sarjas olla olnud veel jalaga tordialus ja piimakann. Kirjelduste järgi tundusid jube ägedad ja nad arvasid, et kui juhataja järgmisel kuul uuesti Tallinna lattu läheb ja neid seal veel on, siis ehk toob juurde, ma lubasin uuesti piiluma minna. Aga kannatamatu inimesena otsisin netist ja leidsin kah. Norra firma tundub olevat, sestap siis ka hinnad :P Igatahes jah, nii tordialus kui piimakann on jube šefid, suhkrutoos ka (mis pildi järgi tundub koorekannuga komplektis olevat, huvitav-huvitav):

No igatahes – ma parem ei ütle, mis summa võrra vaesemana ma poest lahkusin, aga nõusid kulub ikka, sest vahel lähevad ju katki ja kui nõudepesumasin majapidamisse tuleb, siis on nagunii suuremaid varusid vaja. Seega hästi kulutatud raha :P Rääkimata igapäevasest kasutusrõõmust…

  13 Responses to “Mõni pood võib pankrotti viia”

 1. Hehee… neid maasikatega nõusid on müügil Prisma kauplustes (vähemalt Tallinnas). Olen ka ise korduvalt nillimas käinud, aga pole täinud veel ära osta. Meil see mure, et kapid mitme aasta jooksul nõusid täis kogunenud ja olen endale lubanud, et ei osta juurde enne kui midagi kapist ära taaskasutusse viin.

 2. See maasika-sari (või midagi väga sarnast) oli eile tallinnas Sikupilli prismas ka suurelt välja pandud. Kuna vaja polnud, siis ma täpsemalt muidugi ei uurinud, milliseid koostisosi ta sisaldas.

 3. Jube armsad nõud on :) Ma kunagi nägin Bauhofis sarnaseid, pead ei anna, et täpselt needsamad, aga minu meelest ei tohtinud neid nõudepesumasinas pesta ja sestap jäidki ostmata. Kas Sinu ostetud nõusid võib masinas pesta?

 4. Mul pole õrna aimugi, masinpesu kohta polnud kuskil sõnagi… Kleepsudel oli vaid firma nimi, toote- ja triipkood, tassid sain originaalkarbiga, mis oli tavaline pruunist papist, sealgi peal vaid tootekood. Ehk Prismas on täpsem info… Sain ka just sõbranna käest teada, et meil Pärnus olevat samad nõud Kaubamajakas mingis lillepoes, kus sõbranna ema neid imetlenud on… Ma tahaks õudselt teada, mis need nõud Prismas maksavad – see pood, kust mina ostsin, on õnneks pigem odavapoolne, aga Prisma on reeglina ka pigem soodne… Samas kui Kaubamajaka lillepood kõlab jällegi pigem kallimalt. Mis kõik ei pruugi muidugi üldse nii olla.

  Kui keegi Prismasse satub, võiks minu jaoks hinnad kirja panna :P

 5. Minu arust need maasikatega nõud on Prismas kallimad. Samas pead ei anna. :)

 6. Maasikaga kruus maksis Tartu Prismas 3,49. Muud ei mäleta.

 7. Tahaks teada, mis firma oma see maasikatega komplekt on :D

 8. Interiörhuset :)

  Sain täna teada Prisma hinnad ja käisin vaatamas ka Kaubamajaka lillepoes. Mu sisetunne oli täiesti õige – Prismas oli kõige odavam (iga €4 kohta ca 50 senti vähem, nii et ma oleks olemasoleva kraami sealt ostes ca €6 võrra soodsamalt saanud), Kaubamajakas aga veel veidi kallim…

  Aga ikkagi tahaks nüüd tordialust ja piimakannu ja suhkrutoosi ja tegelikult müüdi nendega kõrvuti nii Prismas kui tolles lillepoes veel lahedaid maasikatega klaaskannu ja klaase (polnud sama sari, aga lihtsalt nunnud), mis olid ka jube mõnusad… Ja kallid. Mh.

 9. Ahh kui nunnud!!! Sul on tõsiselt hea maitse!

 10. Pärnus Riia mnt. nn. Kaubamajas on need ilmselt kõige odavama hinnaga olnud.
  Kaubamajas ja Port Arturis müüb neid ka Anu Foto, Kaubamajakas lisaks veel lillepood.
  Ostsin omale aasta tagasi selle sarja, ülirahul. Suhkrutoosil küll pole peitupugemislohukest suhkrulusika jaoks, nii et kui see parasjagu toosis on, jääb kaan töllamölla peale :) aga muu väga ok. Tõeliselt efektne!

 11. Tere!
  Minul on nüüd selline mure, et mul on nüüd vaja täpselt seda samasugust maasikatega kohvitassi. Kas kellelgi on aimu kust seda praegu saada võiks? Või mis on tootja nimi? :)

  • Nii tootja nimi kui kohad, kus müüakse, on mu 2,5 aasta taguses kommentaaris olemas. Pärnus on need nõud endiselt müügil nii Riia mnt kodukaupade poes (vähemalt olid paar kuud tagasi, kui seal viimati käisin), samuti Kaubamajaka lillepoes (rääkis keegi mulle ehk paar nädalat tagasi). Kas Prismas veel on, seda ei oska kommenteerida.

 12. Tere!

  Mina olen järgmine maasika-tassi otsija – mitte kuskilt ei leia enam, aga ühte oleks väga vaja. Ega kellegil müüa pole või head vihjet, kust otsida? Aega on omajagu mööda läinud muidugi :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.