Jan 262013
 

Pesin eile öösel kell kolm hambad ära, et magama minna. Siis jäin veel natuke sättima – olin ju laste õueriideid pesnud, nii et need ja uued mütsid-kindad oli vaja ära paigutada. Otse loomulikult lõppes asi esiku suurpuhastusega – pühkisin ja pesin põrandat ning sortisin terve laste sahtli ära.

Mingi hetk tuli Poiss oma toast välja ja läks meie voodisse magama. Kuna mul oli nagunii plaanis pesumasin valmis panna ja Abikaasale kirjake jätta, et ta hommikul laste voodipesu masinasse viskaks ja nuppu vajutaks (lastel on endiselt mõlemal ainult üks komplekt voodipesu ja sellepärast on vaja seda võimalikult vara pesta, et jõuaks lõunaune ajaks ära kuivada), mõtlesin Poisi oma juba voodist ära võtta ja ise masinasse panna. Seda ma ka tegin ning läksin seejärel voodisse.

Passisin tükk aega, und ei tulnud. Siis hakkas Plika virisema. Läksin uurima, mis viga – ta oli ennast voodis niipidi keeranud, et naabermaja tuli aknast silma paistis. Pakkusin, et mingu siis ka minu voodisse – ise mõtlesin, et panen tema pesu ka masinasse ja taimeri peale, nii et Abikaasa koju jõudes ootab puhas pesu juba kuivama panemist.

Siis tuli meelde, et voodipesul on plekke, mis tahaks sapiseebiga töötlemist. Tegin kõik ära. Avastasin suure rõõmuga, et Plika madratsikattel, mis oli rõveplekiline, on otsas lukk – sain selle ka pessu panna. Ja siis jäin poolkogemata lastetuba koristama :D

Asi lõppes sellega, et kloppisin madratseid, nihutasin Plika voodi paigast, et selle alt korralikult puhastada saaks, pühkisin põrandat ja kapi otsast tolmu, pesin põrandat ning akent ja sorteerisin ära kogu laste riidekappide sisu. No ma olin tahtnud seda kõike juba ammu-ammu teha, nüüd tuli vaim peale ja nii hea rahulik oli koristada. Kappides oli paras segadus – näiliselt oli kõik üsna korras, aga kohati olid läbisegi suve- ja talveriided, parajad, suured ja väikesed riided, Plika ja Poisi riided… Nüüd on õnnis süsteem. Ühtlasi viskasin ära mitu paari Plika aluspükse ja sukkpükse, mis juba ammu päris koledad olid ning tõstsin kõrvale kuus paari Plika sokke, mille kohta kahtlustasin, et need talle väikesed on (täna jalaga võrreldes sain kinnitust, et olid kohe täitsa väiksed jah).

No ja kui ma selle kõigega lõpetanud olin, oli kell seitse läbi ning pesumasin juba tsentrifuugis. Mõtlesin, et panen siis juba pesu ise kuivama ning paariks minutiks tegevuse otsimine lõppes sellega, et parandasin ära ühe Poisi soki ja õmblesin Plika õuepükste pooleldi lahti hargnenud helkuri külge tagasi. Siis jõudis juba Abikaasa ka koju. Panin pesu kuivama, palusin tal kaminasse tule teha ja pesu aeg-ajalt keerata ning läksin ära magama. Pool kaheksa hommikul :P

Magada lasti mul poole üheni – siis saatis Abikaasa lapsi õue ja tal oli vaja minu konsultatsiooni nende riietuse osas. Voodipesu oligi tänu keeramisele ja sättimisele kenasti ära kuivanud, nii et ma sain lastetoa lõunaune ajaks lõplikult korda teha.

Viis tundi und on muidugi liiga vähe, sestap olen üpris väsinud. Samas on tuju hea ja ehkki lastega on veidi ütlemist olnud, oleme alati asjad selgeks rääkinud ja ära leppinud ning üldiselt päris hästi läbi saanud. Olen jõudnud kenasti nõusid pesta, kodu korras hoida, isegi natuke paberimajandust sorteerida.

Nüüd ootan pikisilmi, et kell kaheksa saaks – siis saab lapsed magama panna ja ise ka lõpuks puhata. Rahulolu on igatahes suur – koristamine on ikka täiesti teraapiline tegevus.

  2 Responses to “Produktiivne öö”

  1. Sa oled ikka täitsa hull, et öö läbi niimoodi asjatasid, aga ma mõistan rahulolu tunnet peale seda :)

  2. mulle meeldivad sinu “koristamisorgiad”, loen neid alati mõnuga :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.