Minu uus unistuste kodu

ETV sarja Mõistlik või mõttetu FB leht jagas linki ülilahedatest ökomajadest, mil nimetuseks EarthShip. Pärast artikli läbi lugemist otsisin üles ka nende kodulehe ja uurisin sealt edasi. No imeline tundub, ausõna. Veel sümpaatsem kui senine lemmik põhumaja (ökoehituse sildi alt saate lugeda mu varasemaid vaimustumisi, nii armsalt naiivseid pealegi, ma olen vahepeal päris palju targemaks saanud igasugu ehituse koha pealt).

No ühesõnaga, EarthShip sobib igasse kliimasse, see on fakt. Hästi palju taaskasutust, sõltumatud kommunikatsioonid, passiivne jne. Eestisse on kah ehitatud ühe projekti raames, küll mitte elumaja, aga ikkagi.

Mulle NII meeldivad sellised ümarate vormidega majad. Kasvuhoone osa on super. Ja kogu see projekt tundub olevat hoolikalt läbi mõeldud. Hetkel olen ma Pärnus küll igati rahul ja kuniks perekonda siia jagub, me vaevalt et kuskile kolima hakkame… Esialgne unistus on praegune kodu korda saada ja pikemas perspektiivis ehk terve maja endale.

Aga kunagi hiljem… Kes teab. Mul on kogu aeg olnud unistus ehitada miski hetk metsa sisse oma kätega põhumaja – alguses suvilaks, kui lapsed oma elu peal, siis püsivaks elamiseks. Ehk selle asemel hoopis EarthShip? Vaatame, mis tulevik toob. Inspireeriv igatahes.

1 thought on “Minu uus unistuste kodu”

  1. Mhhhh, ma mõtlesin, et vaatan bloggerisse, kas keegi on midagi uut postitanud ja sinu oma oli ainus. Ja see pidi nüüd mingi mega inspireeriv olema eks! Mul läks uni ära…

    Meil on kaaslasega plaanis oma talu soetada. Ideaalmaailmas unistan millegist samalaadsest nagu sinu lingil. Võib olla alustame oma tulevases kodus samuti millegist lihtsamast…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top