Sep 122008
 

Vaatan praegu modellide 11. hooaja kaht esimest osa. Üks seekordsetest finalistidest on transseksuaal – pole veel soovahetusoperatsioonil käinud, aga tahab minna. Ja ma lihtsalt ei saa aru sellest, miks kuradi pärast pooled võistlejad ennast “ebamugavalt” tunnevad. No mis see nende asi on, et neiul on (hetkel veel) riist, mida peab vajadusel kleeplindiga peitma? Nemad seda ju nägema ega kleepima ei pea! Mis õigust on neil nimetada teda drag queeniks? Täiesti tavaline noor neiu, lihtsalt veidike madalama (aga üldsegi mitte meheliku) häälega ning imeväikeste rindadega.

Ma ei tea. Ma pole kunagi aru saanud, mis on inimestel mustade, homode, transseksuaalide või mis iganes vähemuste vastu. Kuniks liiga ei tehta ega millegi ebaseaduslikuga tegeleta, mis õigust on kritiseerida, nina kirtsutada, maha laita? Jah, ka minul on eelarvamused pedofiilide ja muu taolise seltskonna suhtes (hmm, näiteks nekrofiilidest ja zoofiilidest ei arva kah midagi positiivset) – aga see on põhjendatud, eks.

Ma ei salli kitsarinnalisust, üldse ei salli. Millal jõuab ühiskond selleni, et vähemusi võetakse kui loomulikku osa? Kõigi poolt? Ma saan aru, et KÕIK ei hakka seda kunagi tegema, aga lihtsalt kummastav on vaadata noori Ameerika tibisid, kes ohhetavad ja ahhetavad transsseksuaali nägemise peale. Lasteaed.

Muideks, üks uitmõtteline lugemissoovitus: Caroline Cossey “Minu lugu” – tegemist ühe transseksuaali elulooga, kes läbis edukalt soovahetusoperatsiooni ning on muuseas olnud Bondi-tüdruk ja töötanud modellina. Väga hea raamat on, ma olen selle isegi mitu korda läbi lugenud.

EDIT: Ja nüüd ei tea üks tšikk, mida tähendab sõna “bürokraatia”. Tule taevas appi!

EDIT 2: Ja mis te arvate, kes esimesena välja läks? Ei tasu transseksuaale drag queenideks sõimata! (mitte et väljahääletamisel miskit sellega oleks pistmist olnud, aga mina näen seda lihtsalt kui puhast karmat)

  2 Responses to “Kitsarinnalisusest”

  1. ei saa ka aru.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.