Nov 192008
 

Mitte et Plika sellest veel miskit aru saaks, aga ikkagi :)

Öö möödus rahulikult – hakkas kahe paiku veidi vigisema, aga paari silituse peale põõnas neljani. Siis oli tissipaus, mis venis kokku 1,5h pikkuseks, aga möödus jällegi rahulikult ja ma polnud ka üldse väsinud. Siis magasime poole üheksani ja praegu saime lapse just jälle sisse mässitud. Vahepeal suutis ta muidugi oma värskelt selga pandud riided täis oksendada – eile õhtul need pestud said ja täna hommikul pesumasinasse tagasi lendasid. Oh, well… Sellised pisiäpardused on osa elust.

Tundub, et täna on aega isegi normaalsel ajal normaalselt hommikust süüa ja duši all käia.

  One Response to “Esimene lumesadu”

 1. loen su titejuttu siin ja nii selgesti tulevad meelde 6-aasta tagused ajad. kogu see vannipaanika ja muu kamm :)

  minu arvates on täitsa normaalne, kui titt esimesed kaks nädalat oma elust puhtalt maha magab – see on tema “päris” maailmaga kohanemise aeg ja ta püüab seda võtta nii valutult kui annab. mulle on isegi enda ja teiste kogemusi võrreldes tunduma hakanud, et lapsed, kes EI maga elu algust maha – neil pole hea olla – kas on sündimine olnud liiga traumaatiline (mille tagajärjel ka varased gaasivalud) või on neil miski tervisemure, kodus pole kõik korras vms

  Mul vanem poiss sündis vaakumiga ja gaasivalud hakkasid juba sünnitusmajas (mida me algul muidugi ära ei tundud). Aitas ainult aeg. Noorema lapsega saime abi tallamassaazist (võibolla selle tegemine mõjus mulle hoopis teraapiliselt). Õpetus on minu arust mai 2004 Peres ja kodus.

  Päikeselaste lehel on on ka tore jutt gaasivaludest. http://paikeselapsed.kolhoos.ee/stories/storyReader$393

  Ettehoiatavalt veel – perearst tõenäoliselt pole rahul lapsega kunagi – kui laps võtab juurde 0.5 kg kuus, siis on vähe, kui ta võtab juurde 1.5 kg kuus siis pole jälle rahul. Tõenäoliselt joriseb ta umbes 4. elukuul, et miks sa lapsele lisatoitu ei anna. Mingi hetk pole su arst rahul, et laps ei lalise õieti jms.

  Ühesõnaga – mina soovitan, et loe palju ja erinevat kirjandust, kuula last ja enda tervet talupojamõistust, siis saad mingi enda jaoks vajaliku pildi kokku. Ja mitte mingid reeglid ega “peab” pole olulisem, kui see et teil on _hea olla_.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.