Feb 272009
 

Maxima oma näiteks. Ei saa ma sinna miskit parata, aga enamik asju on selles poes kõige odavama hinnaga, nii et püüame seal ikka suurematel ostutrettidel käia.

Üleeile ostsime 20 krooni eest kaardi ja teenisime selle hinna kohe esimese ostuga tasa – kõik pabertaskurätid, WC- ja majapidamispaber olid sellega -20% – ja meil oli just kõik otsa saamas/saanud. Maximas on neil nagunii kõige odavamad hinnad, nüüd siis veel see soodustus otsa.

See on tegelikult täitsa omaette teema, mida olen mõelnud varemgi tõstatada – meil kulub igasugust paberit nagu sooja saia.

Esiteks on Mehel allergiline nohu, mis tähendab, et ta nuuskab 365 päeva aastas ma ei tea mitu korda päevas :D Pappkarpides salvrättidest juba loobusime, kui mulle ükskord kohale jõudis, et need on väikestes kilepakkides olevatest pabertaskurättidest pea poole kallimad (mis siis, et need pappkarbid on nii ilusad ja mugavad, niuks-niuks). Kõige ökom oleks kahtlemata kasutada riidest taskurätte, aga minule hakkab mõte sellest meeletust tatilappide pesemisest väga vastu, niisiis vabandan ennast hügieenipõhjustega välja.

Lapse ila pühime küll nii palju kui võimalik riidelappidega, mida siis lihtsalt peseme – need on meil heast kiiresti kuivavast materjalist ka, vanaema kinkis. Aga vahel pole lappi käepärast või oleme unustanud välja kaasa võtta, siis lähevad ikka pabertaskurätid või majapidamispaber käiku.

Majapidamispaberita ma köögis hakkama saada ei oska – lauda pühin muidugi lapiga, põrandat ka, aga nõudelt enne pesemist suurema sodi eemaldamiseks, eriti kui tegu on millegi rasvasega, ei kisu nagu riidelappi kasutama.

Ja tualettpaber on viimasel ajal lihtsalt  üüratult kallis – olen paari säästupaberit ka katsetanud, aga need on ikka tõsiselt vastikud ja karedad, mõne koha pealt ma järeleandmisi ei tee. Nii ma siis vaatan lihtsalt sooduspakkumisi, aga üldiselt ma Grite toodangust midagi odavamat leidnud pole – Maximas maksab nende tualettpaber 14.90 ja majapidamispaber 13.50 (huvitav, et kahe rulli neljaks lõikamine siis nii kulukas on, et hinnale 1.40 otsa pandud).

Säästukasse pole tegelikult senini jõudnud – seal oli vanasti hea odav tualettpaber, nii 6 kr pakk (siis sai teistest poodidest vist küll ka 8 kr eest, olid ajad :) ), kusjuures täiesti kasutatav ka – tea, kas sealt saaks siis ehk soodsamalt? Või veel kuskilt kolmandalt kohast, millele ma mõeldagi ei oska?

Praegu plaanin aga Maximast veel rohkem varusid soetada, kuniks allahindlus veel kehtib – seda kraami kulub ju ikka… Virsikumahla on nagunii juurde vaja, ainult 9.90 maksab :P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.