Dec 112010
 

Plika  magas tänase päeva praktiliselt maha – kella üheteistkümnest poole kaheksani. Vahepeal paar korda ärkas, käis potil ja sõi veidike, läks siis aga iseseisvalt tagasi magama. Poiss magas kärus neli tundi jutti, nii et minul oli täna päris kerge päev. Sain isegi Plika kõrvalt tunnikese tukastada, seda luksust pole ammu juhtunud.

Õhtul lõpuks “üles ärganuna” oli Plika aga täitsa elav ja rõõmus. Kraadisime teda, ikka vägisi, muudmoodi polnud nõus – 38.1. Vaatas siis natuke oma papagoimultikat, sõi heeringa ja hapukoorega tikuvõileibu, jõi Abikaasa ema tehtud õunamahla. Mida aeg hilisemaks, seda mänguhimulisemaks muutus – otsis oma kapist mänguasju välja ja muudkui sehkendas.

CIMG2222

Abikaasa jäi esimesena magama. Poiss järgmisena (kusjuures ise!!! Mul oli vaja minna Plika juurde ja panin Poisi käest ära, jäi oma voodis magama… See peaks nüüd kellaaega arvestades küll ööuni olema), Plikal on öömähe ja pidžaama ja hambad pestud, läks juba oma voodisse, aga otsustas siis tagasi minu juurde tulla, nüüd istub siin kõrval, joonistab ja vaatab raamatut. No praegu ma küll kuidagi kuri olla ei saa tema öise üleval oleku peale, päeva ju magas maha :D Ja tuju on tal hea ja varsti ta nagunii tahab jälle magada ka.

Mm, Poiss hakkas vaikselt vigisema ja vait ei jäänud, pidin ikka käima ja ta korraks sülle võtma, minutiga magas jälle ja sain voodisse tagasi panna.

Aa, ma avastasin eile, et Plikal alumised tagumised purihambad on lõpuks ennast läbi uuristanud, mõlemad täitsa näha. Nii et see võis ka organismi nõrgemaks teha.

CIMG2223

Hirmus lahe, kui kiiresti Plika kõne ja sõnavara täienevad. Iga päev kordab midagi meie järgi, räägib ise ka järjest rohkem. Peamiselt kahe-kolmesõnalisi lauseid, käänetest-pööretest ei tea muidugi veel midagi, paljudest sõnadest on tal omad versioonid (piia – pliiats, pii – piim, pipakook – piparkook, kah – kahvel, mah – mahl, kaik – katki jne), juba mõnda aega on hittsõna auk/auku – augud on absoluutselt kõik augud, mis vähegi välja mõelda annab – suust lukuauguni :D Papagoi multikast õppis ära väljendi kokku-lahku, mis tema suust kõlab kokku-lahlu.

Täna panin koristades tema kapi uksed kinni, selle peale jooksis kiiruga kohale: kapp! kinni! ototototot!

Igav meil siin ühesõnaga ei hakka :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.