Jan 202011
 

Öö oli veider. Poiss ärkas kokku kolm korda – täiesti keskpärane tulemus. Ärkamiste laad oli aga tavalisest keerulisem. Tavaliselt ta kas joriseb läbi une ja jääb siis uuesti magama, nutab veidi süles, rahuneb üsna kiirelt ja magab edasi, sobiva kellaaja puhul saab tissi ja magab siis edasi. Seekord läks kesköö paiku ärgates terve tund ja nelja paiku ärgates poole tunni ringis – mõlemal korral ärkas nii kõva nutuga, et kümmet minutit ootama ei hakanud. Esimene kord oli tissi jaoks ilmselgelt liiga vara, teine kord otsustasin ka mitte anda.

Ei teagi, mis teda vaevas. Gaase ei paistnud olevat, nälga kah ei usu, hammas äkki… Või lihtsalt stress. Aga ma ei mäletagi, millal viimati öösel nii pikalt järjest üleval olema pidi. Ja magama saime ta ka ainult kõhuli, selili enam jälle üldse ei õnnestu. Loodan, et see on mööduv nähtus.

Kolmveerand kuue paiku ärkas kolmandat korda, siis võtsin kaissu tissi otsa. Kolmveerand kaheksa ärkas lõplikult, siis lalises veel 45 minutit minu kõrval voodis, kuni ma tukkusin ja Plika ärkas.

Enne kümmet paistis väsivat, üritasin tuppa magama panna – nuttis natuke süles ja ei paistnud siis enam unine. Kui virilaks muutus, sai veidi peale kümmet tissi ja hängis siis jälle üsna rahulolevalt. Kärus magas 11-15, siis ärkas ise.

Enne õhtupooliku uneaegu olen kogu aeg üritanud erilise hoolega väsimuse märke jälgida, aga enamasti on unele ikka üksjagu nuttu eelnenud. Eile saime enam-vähem nututa, täna imekombel kah. Juba kolmveerand viiest tundus väsinud, hängisime kolmekesi magamistoas voodi peal, Plika tegi seal veel koomuskit ja Poisski naeris laginal… Siis nägi jälle unine välja, selili voodisse pannes protestis kõvahäälselt ja ei rahunenud, üritasin kõrval olla ja lohutada, aga kuna see ei mõiganud, siis keerasin ta üsna pea kõhuli… Jäi kohe magama, kell oli siis umbes viis.

See, et Poiss jälle ainult kõhuli magab, on küll natuke kehv – roomab endiselt läbi une. Ainult kärus on selili ja ööunne jäädes ka, siis sobib. Aga õhtuse une ajal ja pärast öiseid ärkamisi (kui ta just tissi ei saa) sobib ainult kõhuli, muidu on röök.

Ei saa ma sellest lapsest sotti :D Aga ega pole muud teha, kui tasapisi edasi katsetada.

  One Response to “Ikka unest”

  1. […] Eile kirjutasin, et öö oli raske ning kahtlustasin ühe võimalusena võimalikku hamba tulekut. Sellise kahtluse puhul oleks võinud suhu ka vaadata, eks Aga ma millegipärast ei vaevunud seda tegema. […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.