Jun 182011
 

…oleme koolitatud :P

Ühesõnaga Tage saatis miski hetk edasi kirja, et Maarja-Margdaleena Gildis toimub akende restaureerimise koolitus. Osavõtutasu oli ainult €10, puhta muidu ju (no Kultuurkapital toetas ja nii edasi). Mõtlesime, kas minna, kes läheb, kas need aknad on üldse taastamist väärt… Aga kuna ma saatsin koolitajale pilte ja ta ütles, et need saab korda teha küll, siis otsustasime, et läheme mõlemad – saame asjast reaalset aimu ja eks vaatame, mis meie akendest siis lõpuks saab.

Emaga sai kokku lepitud, et kui lastega mingi probleem on, siis ta helistab ja ma tulen koju tagasi. Kõik läks aga suurepäraselt – täpselt nii, nagu ma eeldasingi. Poiss magas pool ajast maha, ülejäänud aja nad mängisid ja said muidu hästi läbi. Küll on kerge, kui laps ei sõltu enam tissist! Ma ei plaani tissitamist niipea ära lõpetada, aga püreed lähevad nüüd nii hästi, et vajadusel saan terve päeva eemal olla. Luksus! Ja Poiss on vanaema-vanaisaga kogu aeg nii palju suhelnud, et mingit võõristust ka pole.

No igatahes… Oma aken lubati kaasa võtta :P Me siis võtsime. Ja oi, hullult lahe päev oli. Kalle Kase oli koolitaja, väga lahe mees. Alguses oli teoreetiline osa ja siis hakkasime seda kohe praktikasse rakendama.

Mõnus nokitsemine oli, aga kohutavalt aeganõudev tõesti. Igatahes oli sellest koolitusest tohutult kasu – saime kõik vajalikud teadmised ja kasulikke nippe ning kõike kohe ka reaalis näha ja proovida. Nüüd me teame, kuidas see asi päriselt käib, et me saame sellega ise hakkama, mis järjekorras mida teha jne jne jne.

Kas ja kui palju me oma aknad päriselt renoveeritud saame? Ei tea. Ütlen ausalt, ma ei näe seda aega, et nii väikeste laste kõrvalt seda kõike teha. Arvan, et selle ühe akna saame ehk ikka sel suvel muu remondi kõrvalt valmis. Kui lapsi poleks, oh, kuidas siis renoveeriks :D Aga praegu on nagu on. Samas raha uute akende jaoks nagunii pole, seega need praegused jäävad ja eks siis vaatab, kas ja millal need taastatud saab.

Äkki juhtub hoopis nii, et õnnestub kuskilt need päris vanad aknad saada – seda sorti, nagu siin alguses olid. Äkki keegi viskab välja, vahetab plastiku vastu vms. Siis renoveeriks hoopis nood ära ja paneks ette. Näis. Teadmised on nüüd igatahes olemas!

  One Response to “Nüüd võib aknaid renoveerida!”

  1. Mõni kuu tagasi müüs keegi ostas vanas stiilis aknaid 1000 kr tükk. Olevat oma majale tellinud, aga siis müüs maja maha ja aknaid millegipärast kaasa ei andnud. Kui vaid mõõdud oleks sobinud, siis oleks kohe tehinguks läinud. Hoia silma peal.

    Kas neid vanu aknaid ikka tasub nii igatseda, sest vähemalt meil on küll maakodus eestiaegsel majal nn suveakendega aknad – tänapäeval on need ikka nii ebapraktilised. Ja praod on akende ja raamide vahel nii laiad – vanasti ju topiti aknaid. Koguge parem raha, veetke vabaks jäänud aeglastega ja vahetage kunagi uute vastu.

    Ise kodu renoveerimisel on kõik asjad kohuvalt ajamahukad – aknad on vaid köömes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.