Jul 022011
 

Täna oli raske päev – Abikaasa oli kõhuviiruse ja palavikuga täitsa haige, Poiss palavusest viril, Plika jaoks kellelgi aega ega jõudu ei jätkunud, nii et ta tegi aina lollusi ja sai pahandada… Aga apteeki polnud vaja minnagi, minu apteek on natuke tänavat pidi alla jalutada, Kaidi varustas kõigega :P Plika saatsin pärastlõunal ema juurde, Abikaasal läks päeva jooksul paremaks ja Poisi panin kaheksast magama.

Ja siis läksin aeda ja korjasin kaks tundi maasikaid. Kui nendega ühele poole sain, tõmbasin enamiku rabarbritest kah välja. Ja oi, kuidas ma seda kõike nautisin! Siiani on marjakorjamine olnud minu jaoks pigem vastumeelne tegevus, alati on olnud nii, et nüüd PEAB, tavaliselt sel hetkel ei viitsi ja on liiga kuum ilm jne. Aga nüüd oli hea tuju ja õhtune aeg ja mõnus tuuleke…

Ja üleüldse, kas ma olen ikka maininud, et meil on oma maja (nojah, mis siis, et ainult pool) ja oma suur aed ja PALJU MAASIKAID! Nii palju maasikaid, et saame nii söödud kui talveks külmutatud… Imeline!

Eelmisel aastal sai umbes 20 väikese karbi jagu maasikamoosi sügavkülma, hetkeks on 22 ja tuleb veel juurde. Rabarberid panin suuremate karpide sisse, sain 13. Vähevõitu, ühe koogi peale läheb kaks karpi ära, arvan ma. Aga noh, järgmisel aastal rohkem :P Olid küll juba üsna puitunud, aga no ma varem ei viitsinud ja nagu ma aru saan, siis koogi ja kisselli sees pole vahet, lõikasin peenemad tükid ka.

CIMG4148

CIMG4151

CIMG4153

Sügavkülma kaks suurt sahtlit on nüüd täis, kolmas poole väiksem on veel tühi, aga kui maasikatega lõpetame, siis vist enam ruumi ei jäägi. Järelikult peame ikka uue külmkapi õige varsti ära ostma ja tundub, et pole enam küsimust, milline – ikka see kõige suurema sügavkülma osaga. On ju vaja varuda veel mustikaid ja vaarikaid ja sõstraid ja õunamoosi ja… Kindlasti veel igasugu asju. Ausalt öeldes mõtleme juba eraldiseisva sügavkülma välja vahetamisele suurema vastu, aga seda vist pigem järgmisel aastal, eelkõige rahalistel kaalutlustel. Või loeb siin äkki mõni pärnakas, kes tahaks osta kaks aastat vana 115 l sügavkülma? :P

Pühendasime korilusele viis tundi, kella kaheksast õhtul kella üheni öösel. Abikaasa ülesanne oli lõpus puhastatud maasikatest moos teha, ülejäänu tegin mina. Rõõmuga! See on midagi uut! Minust saab veel asja :D

  2 Responses to “Nii saabki minust korilane”

  1. Rabarberid võtavad kilekottides sügavkülmas vähem ruumi kui karpides…

  2. ma tahtsin sama öelda…kallikene – kilekotid-kilekotid sügavkülma.

    Ma olen praegu 25 kilo maasikaid niimoodi jäässe pannud, et lasin natuke suamikseriga segi (jäi ikka suuri tükke ka sisse), kilekottidesse ja ühekordne sõlm peale. 1,5 riiulit sai täis ;) ja kotte nii paarkümmend.

    naabrivanaema käis piilumas ja tunnistas, et näed vanas eas saad ka targemaks.
    Kusjuures need väikesed kilekotid maksid poes 40tk 7 eeku vanas rahas. niiiiiii odav :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.