Nov 302011
 

See oli vist maikuus, kui ma Tallinnas käisin ja Siiri juurde ööbima sattusin, ta tegi õhtusöögiks tomatisuppi. Minu senine arvamus tomatisuppidest ei olnud just eriti kõrge – võisin neid kõiki vabalt süüa, aga mingit maitseelamust polnud senini saanud, ise teha poleks ammugi viitsinud. Niisiis olin täiesti hämmastuses, sest Siiri tehtud supp oli lihtsalt imemaitsev. Otse loomulikult küsisin retsepti ka ja oleme seda nüüd kodus usinasti teinud. Mõtlesin, et on tagumine aeg seda teiega jagada :P

1-1,5 kg tomateid või tomatikonservi
2 puljongikuubikut või isetehtud puljongit
4-5 sibulat
üks terve küüslauk
võid
suhkrut
soola
maitserohelist (mis iganes meeldib)
mozzarella juustu (näiteks 250 g. või vähem. või rohkem :P)

Haki sibul (mis iganes suuruses tükid meeldivad, mina olen Siiri eeskujul üsna suureks jätnud), prae või sees. Pressi/haki sisse küüslauk, prae tasasel tulel, kuni sibul on klaasjas. tükelda tomatid, pane potti. Kalla peale puljong või nii palju vett, et tomatid ära kataks (konservi puhul pole vett vaja, läheb liiga vedelaks). Lase keema, kui kasutad puljongikuubikud, lisa need nüüd. Lase veidi keeda, maitsesta, keeda nõrgal tulel aeg-ajalt segades, kuni supp on mõnusalt paks.

Tükelda mozzarella endale meeldiva suurusega tükkideks, tõsta supp kaussidesse ja juustutükid sinna peale. Kui soovid lihaga suppi, võib lisada praetud hakkliha vmt.

Head isu!

Ma ise olen hästi laisk kokk, pole viitsinud üldse maitsestada, puljongikuubikutest piisas (kusjuures ükskord, kui ökokuubikud olid ootamatult otsa saanud ja supitegu juba pooleli, lasin endale tavalisi tuua ja kaks tavalist maitsestas mu meelest räigelt üle – naatriumglutamaat?). Abikaasa on ikka alati muud maitsekraami ka pannud. Viimased korrad pole isegi juustu olnud, sest supi idee on tulnud viimasel hetkel juba kodus olles, aga see supp maitseb ka ilma hästi. Juustuga on muidugi veel parem.

  5 Responses to “Siiri imeline tomatisupp”

  1. Oi, mulle NIIIII meeldib tomat. Igalpool! Suvel kindlasti proovin seda retsetpi kui oma tomateid saab :)

  2. […] taimetoidud, mida seni aeg-ajalt teinud oleme, on püreesupid (peamiselt kartuli-porru) ja tomatisupp (mida pole Norras üldse teinud, peakski jälle menüüsse võtma). Läätsesuppi tegime ka kunagi […]

  3. Väga hea, et selle siia kirja ikka panid. Täna ei leidnud oma retsepti ülesse ja googeldades leidsin kohe selle :D

  4. […] meelde, et kunagi maitses meile hirmsasti Siiri imeline tomatisupp, mida pole miskipärast juba tükk aega teinud. Täna tegime – maitses täpselt sama […]

  5. […] pole ma elu sees suppi teinud – ok, kogu meie pere lemmikut tomatisuppi teen tihti, aga mitte midagi muud. Viimase kuu jooksul olen teinud igasuguseid suppe. Peamiselt […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.