Jun 222012
 

Eile panin Plika kaheksa paiku magama, Poiss ärkas pool kaksteist :D Hängis minuga poolteist tunnikest, sõi rosinaid, jõi piima ja oli rõõmus. Ühest läksin voodisse, tema tuli oma voodist minu kõrvale, kuna Abikaasat polnud, siis lasin tal jääda, nii me magama jäimegi. Hommikul tuli Plika ka meie juurde ja tukkusime kolmekesi edasi – kell kaheksa oli mul äratus, mille peale nemad ei ärganud, läksin kööki putru keetma, nõudega kolistamise peale lõpuks virgusid.

Täna on mul äärmiselt hea tuju olnud, nii et lõunaune ajaks küpses loogiline plaan panna Poiss alguses üksi voodisse ja Plika alles siis, kui Poiss juba magab. Sai jälle rakendatud seda teada-tuntud kõige efektiivsemat unekooli meetodit voodist välja tulemise korral – viia laps vaikides, ilma silmsideme ja emotsioonideta voodisse tagasi. Kasvõi sada korda. Ma läksin iga korra järel toast ära ja tõmbasin ukse nii kinni, et prao vahelt oli täpselt näha, millal Poiss voodist välja tuleb, siis läksin kohe tagasi.

Ja TÄPSELT sada korda läkski! Kuni seitsmekümne viiendani oli Poisil jube naljakas, siis kiskus nutujoru üles, mis läks järjest suuremaks – no eks väsimus tuli ju ka peale. Ja kui sada täis sai, siis enam voodist välja ei tulnud. Virises veel natuke ja seejärel kustus.

Plika sai selle umbes pool tundi kestnud jandi ajal omaette mängida, pidin talle küll vahepeal meelde tuletama, et ta vaiksemalt oleks ning aeg-ajalt uusi asju kätte andma, aga ta tegi väga kenasti koostööd. Ja kui Poiss lõpuks magas, sain Plika ka kenasti voodisse, kuhu ta kohe vaikselt jäi.

Niisiis jätkamegi nüüd selliselt, kuni Poiss enam voodist välja ei tule. See ei tohiks kusjuures üldse ülearu kaua aega võtta. Ja kui Poisi voodisse jäämine on eeskujulik, eks siis katsetame jälle koos magama panemist, mis võib ilmselt algul veidi tagasilööke anda, aga küllap saame lõpuks asja jälle täitsa korda.

Igatahes on õndsus, üle mitme päeva on mul lõuna ajal paar segamatut tunnikest ning õhtul palju rõõmsamad lapsed.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.