Kõik töötab!

See on lihtsalt imeline… Eelmises serveris ma ei saanud miskipärast WordPressi uuendust automaatselt teha ja seda käsitsi teha on maailmasuurim k*pp. Kusjuures me saime selle Abikaasaga kuidagi tehtud, tema muidugi peamiselt tegi.

Aga nüüd – üks klikk ja kõik.

Ma ei julgenud enne enam pluginaid ka uuendada, sest miski oli ka mingi hetk mingeid jamasid tekitanud. Aga krt, normaalne on ju siiski see, et uuendusi võib teha, eks 😀 No igatahes uuendasin nüüd kõik ära, mis andis ja kõik töötab. Laitmatult.

Lihtsalt imeline.

Ainult see on veel lahtine, kuidas backupiga saab. Netpoint teeb seda kord nädalas, aga kuna ma olen paranoiline, siis ma tahaks ise ka teha. Nagu ma olen aru saanud, siis backup koosneb kahest osast. Kaks faili sain ma ka nüüd, kui oma blogi ühest serverist teise kolisin – üks oli sql ja teine tar.gz.

Niisiis, kui ma olen nüüd asjast õigesti aru saanud, siis üks osa on see, mis puudutab mu blogi välimust – theme, pluginad jne. See vist on tar.gz failis. Selliseid muudatusi ma teen oma blogis harva ja seega pole mul ka vaja iga päev sellist backuppi teha. Ma mõtlen, et piisab sellestsamastki, mis mul juba olemas on. Sest theme‘i ma enam ei muuda nagunii ja pluginaid on ju jube lihtne uuesti installida.

Mulle oluline pool on see, mida ma igapäevaselt juurde toodan – postitused kommentaaride ja fotodega. Seda kõike, kui ma olen õigesti aru saanud, peaks sisaldama database backup, too sql fail. Ja vot selle backupi peaks kindlasti mingil viisil automaatselt toimima saama.

Installisin ühe soovitatud plugina ja tegin backupi ära, kirjelduse kohaselt peaks see salvestuma sql-failina sinna, kuhu kõik muud asjadki – minu puhul siis desktopile. No ei ole 😀 Ja meili peale saatmine ka ei õnnestunud, seda küll ilmselt sellepärast, et liiga suur fail on. 51MB, ma vaatan, on see viimane, mis mul olemas… Aga miks ta siis seda mu arvutisse ei salvestanud? Ei tea.

Ja üleüldse on selle pluginaga nii, et kui ma teen nö käsitsi backupi, ainult siis saan valida, kas salvestab arvutisse või saadab meili peale, aga automaatse puhul on ainus valik meili peale saatmine, mis minule ei sobi, sest fail on liiga suur. Ühesõnaga tuleb mõni teine plugin leida.

Ei viitsi täna enam uurida ka, tegelen selle teemaga mõni teine kord edasi.

EDIT: okei, database sisaldab siiski ainult postitusi-kommentaare, üles laetud pildid käivad teise poolega koos – pildid on mul küll ka enda arvutis olemas, aga blogi kiire taastamise poole pealt on ilmselt vägagi oluline, et backup oleks vajalikul moel tehtud, seega tuleb ikka mõlemaid pidevalt teha. Ja kuna mu blogi on nii suur, et meili peale saata ei anna kumbagi, siis läheb käiku vist miski Dropboxiga seotud variant. Uurin edasi.

1 thought on “Kõik töötab!”

  1. Pingback: Blogimajutuse saaga » Tikri Päevaraamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top