Dec 232012
 

Hommikul tuli Abikaasa koju, tegi lastele pannkooke ja kakaod ning lasi mul magada. Ei mingit kisa ega tüli, tuju oli hea ja võimalikud erimeelsused said ilmselt rahulikult lahendatud.

Ise tõusin veidi peale kümmet, koristasin esimese asjana elutoa ja köögi ära – see on mul alati kombeks, mulle meeldib päeva korras toas alustada, aga minu ärkamise ajaks on tuba tavaliselt mänguasju ja köök musti nõusid täis. Nagu ka varem mainitud, koristan suure rõõmuga, sest tänu sellele segadusele ma ju magada saan :)

Abikaasa läks poole kaheteistkümne paiku magama. Mina sain üle pika aja Pipsiga lobiseda, lugesin veel lastele raamatut ja koristasin… Lapsed mängisid enamik ajast ilusasti omaette, ei olnud mingit kisa.

Magama sain nad mõlemad probleemideta – kõigepealt Poisi, siis Plika. Nüüd on mul koristatud lastetuba, koridor ja vannituba, köök-elutuba nagunii, see on igapäevane. Vaja veel esikus ja magamistoas mõned asjad ära panna ja põrandat pühkida, külmkapi peale kogunenud kaos ära koristada ja siis ongi kõik!

Kuidagi väga kiirelt läheb see koristamine siin, lust ja rõõm. Näiteks vannitoas lihtsalt miski ei lähe nii mustaks, et peaks küürima. Vahel tõmban käsnaga kraanikausist või potist üle ja korras ta ongi… Peegli puhastamine võtab ka vaid pool minutit. Mõnus on nii! Põrandaid peab küll tihti pühkima, tolmu ja muud sodi ikka koguneb… Aga seegi ei võta tükki küljest.

Nüüd sain rahulikult süüa ja veel Pipsiga lobiseda… Kõht täis, meel hea, lähengi vist edasi koristama.

Lastele sai lubatud, et kui nad üles ärkavad, siis kõigepealt saavad multikaid vaadata, seejärel teeme neile vanni ja lõpuks küpsetame piparkooke kah. Nii et õhtu on juba ette sisustatud.

JA HOMME JUBA ONGI JÕULUD!

Mm, kuulen praegu lastetoast Plika ümisemist, mis tähendab, et ta pole siiski magama jäänud – nii tükk aega oli vaikus majas, et lootsin… Nojah, meil on temaga viimasel ajal kokkulepe, et kui uni ei tule, siis vähemalt on voodis ja puhkab, see aitab ka natuke. Ja minul on oma aeg, eks :P

  2 Responses to “Õndsus”

  1. Häid jõule tede perele!!!!

  2. Su postitust lugedes tuli kohe kakao ja pankookide isu peale :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.