May 092013
 

Seda küll ainult päevaks ja mitte nii soojalt kui teil (19 kraadi vist tuli ära), aga kuna seni olid talveriided kogu aeg kasutuses, täna sai seevastu õhukesed jakid panna, oli vahe siiski märgatav :) Hommik oli võrratult päikeseline, pärastlõunal pilves, aga siiski soe, õhtul hakkas sadama ja ilmateade lubab vist nüüd terve järgmine nädal sadu. Bergen, noh, mis teha :P

Saime teada, et mais on tõepoolest viis vaba päeva ööd – elagu riigipühad. Alati ei pruugi need sugugi tähendada, et ka lehed ei ilmu, seekord õnneks on nii. 1. mai oli vaba, homme on vaba, siis veel 17, 19 ja 20, mis tähendab, et saame emaga vabamalt ringi rallida. Et ainult päikest jaguks!

Eile öösel ärkas Plika miskipärast üles – kell oli umbes kolm ja olin just magama minemas, võtsin ta enda kaissu. Selle asemel, et kiirelt magama jääda, ta muudkui rääkis ja küsis ja segas, mina olin samas väga väsinud ja suikumas. Ja täna hommikul oli kell pool kümme Plika silmakontrolli aeg, nii et ma pidin kella peale tõusma, uhh.

Nägemine on Plikal suurepärane – parem kui mul läätsedega :D Selle üle on küll hea meel.

Pärast silmakontrolli oli hoolimata võrratust ilmast kiusatus koju sööma ja magama minna, aga kui saime teada, et Külli perel on plaan Knarviku kasutatud kraami poodi minna, võtsime ennast neile sappa. Mehed istusid õues diivanil päikese käes, lapsed sõitsid jalgratastega (seal oli neid terve hulk müügiks) ja ajasid lihtsalt üksteist taga, meie Külliga tuulasime poes.

Seekord ei ostnud kodukraami, ainult riideid. Kõik Plikale :) Hea küll, ühe pluusi saab Poiss hiljem endale – see on alati äärmiselt suur rahulolu, kui leian mõne meeldiva riidetüki, mis on piisavalt unisex.

Hinnad tunduvad eurodes kasutatud kraami kohta tiba krõbedad, samas kohalikus rahas ja oludes üldse mitte. Sellises suuruses riideid enam kasutatult nii palju ei liigu ka kui titekamaid ja tänaste ostudega olen tõesti väga rahul. Üle poole laste garderoobist tuleb õnneks nagunii toredatelt sõpradelt-tuttavatelt, kes mind jooksvalt varustavad – kui peaks kõik ise ostma, läheks vist küll hulluks. Aga niiviisi vahel oma lõbuks ja teise ringi asju, see on väga mõnus.

Kleidid maksid 25/€3.30 ja 30/€3.95. Lillelisel olid kõik sildid ära lõigatud, nii et täpset suurust ei tea, aga praegu on veel lai, nii et jääb parajaks saamist ootama. Mummuline on suurus 128, aga praegu täiesti ideaalselt paras ja Plikale meeldib üliväga.

IMG_5560

Neist kahest pluusist ei saanud head pilti, tegelikkuses on palju ilusamad. Lillal sees suurus M (?!?), kaenlaaugust ehk tibake lai, aga lõige varjab selle ära, nii et põhimõtteliselt juba praegu täitsa kantav. Punane (pildil paistab vist pigem roosa, aga on täitsa punane) on suurus 128, hästi mõnusast pehmest riidest ja tõeliselt ilus punane, need nööbid-pitsid-täpid panevad i-le punkti.

IMG_5568

Kõik pluusid ja roosa müts maksid igaüks 20/€2.64, lisasin viimasele pildile veel märtsis lastele ostetud mütsid, millest ma ühe kaubanduskeskuse pudi-padi poes mitu korda mööda käisin ning lõpuks ära ostsin. Mulle meeldis see punane kolliga, aga võtsime Plikale teise ka. Olid poole hinnaga, maksin nende eest kokku 69/€9.09 – Eestis poleks küll elu seeski mütside eest nii palju maksnud :D Aga siin tundusid talutava hinnaga ja no see koll oli tõesti nunnu.

See kolliga pluus on jube lahe mu meelest, mulle sellised armsad lõustad meeldivad. Ja plika ruudulisest nokamütsist olen miskipärast suisa vaimustuses. Mõlemad said talle täna juba külla minnes selga ka.

IMG_5566

Pärast Knarvikus käiku tulime ikkagi koju – Abikaasa tegi meile inglise hommikusööki, siis tukkusime natuke ja läksime seejärel külla tuttavatele eestlastele, kes hiljuti meie kandis terve maja üürisid – kutsuti grillima. Abikaasa oli nendega varem ka suhelnud, mina nägin esimest korda. Maja oli mõnus ja kõik inimesed hästi sümpaatsed, väga tore külaskäik oli.

IMG_5552

Normaalset liiva Norras pole, aga täiesti tavaline kiviklibu on ka lastele täiesti vaimustavaks mänguvahendiks.

IMG_5524

Nii et üks väga tore päev oli.

Nädala pärast tuleb ema. Kahe ja poole nädala pärast lendame Eestisse. Elu on ilus!

  One Response to “Lõpuks ometi jõudis suvi ka siia!”

  1. Meil siin akna taga näitab termomeeter +30 ja ma asun Eestimaal

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.