Jun 012013
 

Kolisime täna õhtul tagasi oma koju. Elamine anti üle super korras – kõik puhtaks küüritud jne. Lapsed olid arutult rõõmsad maha jäänud mänguasju taasavastades.

Minul on väga veider olla. Hoolimata sellest, et kodu oli nii korras, on see ikkagi nii… Võõras. Teate küll, see on paratamatus, kui mõni teine inimene on mõnda aega teie kodus elanud. Ikka on asjad veidi teisiti, tema maitse järgi. Ja lõhn, lõhn on võõras :)

Kaheksast hakkasime kolima, mitu korda sai autoga käia, kümneks oli kõik siin. Sellest ajast saati olen meeletult sättinud – üritanud panna võimalikult palju asju tagasi nii, nagu oli enne – minu ajal.

Lastetoas nihutasin mööbli tagasi, panin vaibad vana moodi, mänguasjad ja raamatud nendesse riiulitesse, kus need vanasti olid. Riputasin seintele fotod ja Iirise maali.

Elutoas sättisin tugitoolide nurka, vaiba paiknemist, diivanipatju… Riputasin seinale need pildid, mis võimalik. Suurt perepilti ei leidnud – sai Külli autoga mõni aeg tagasi Eestisse saadetud, ehk ununes see rull Külli vanemate majja, kui ülejäänud kraam ära toodud sai… Või on ikka kuskil teisel pool ja ma lihtsalt ei näinud. Eks homme uurin. Ühel pildil läks juba Norrasse kolides klaas katki, selle peab uue tellima. Aga neli pilti on seinal, hea seegi.

Kööki tõin meie nõud, kaua igatsetud kollased triibulised ja maasikatega. Ja nihutasin prügikasti kraanikausikapis sinnapoole, kus see enne oli. Riputasin jälle üles öökulli ja pajalapid.

Sellised pisiasjad.

Aga jah… Mul endal oli täna õhtul päris raske olla. Ma tean, et kõik on super ja ma olen rõõmus, et me oleme kodus – tean, et homme on kõik jälle hästi. Aga täna oli kuidagi emotsionaalne. Kodu on veel võõras, igatsen Abikaasat… Ja no eks need kolimised üldse, eks.

Naljakas, ema juures sellist tunnet üldse polnud. Siis oli lihtsalt puhas rõõm Pärnust ja tuttavatest inimestest. Eks vast sellepärast, et ema juures oligi kõik nii nagu tavaliselt. Aga jah, oma kodus tuleb nüüd natuke sisse elada ja sättida.

Tahaks homme kirbukale minna, aga ei tea, kas viitsin… Eks vaatab ilma ja tuju.

Lapsed said magama kolmveerand üks. Homme hommikul loodetavasti varast ärkamist ei tule :)

  One Response to “Kodul on võõras lõhn”

  1. Ma tean, mida sa tunned.
    Mul oli sama asi oma koju tagasi kolides – võõras. Aga kui asju tagasi sättisin oma käe järgi, siis vaikselt tuli kodutunne ka tagasi. Nüüd veel suuremalt ja tugevamalt kui enne oligi :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.