Kui jõul hiilis ligi

Ma olen suur jõulufänn ja minu jaoks on jõulutunde jaoks väga oluline korras mõnus kodu. Viimased aastad on selle jõulutundega pisut kehvasti olnud – kui vanas kodus midagi ikka tegin, st kuusk ja pisut kaunistusi oli ja piparkooke sai ka küpsetatud, siis eelmisel aastal olime ju oma uues kodus, kus remont nii pooleli, et ei saanud mitte midagi teha. Ei toonud kuuske, ei teinud piparkooke. Polnud lihtsalt ruumi. Läksin suurima rõõmuga jõuludeks Rootsi õekese juurde (kas tõesti vaid aasta tagasi oli elu normaalne ja sai reisida – tundub praegu nii imelik…).

Sel aastal on vaja kõik tasa teha 🙂 Nii novembris kui detsembris ma veel koristasin ja sorteerisin – kui enda asjadel ring peal, tuuseldasin Kaaslase kappides ja garaažis… Veel üleeile viisin ära viimase hunniku ära andmist ootavaid asju, nii et sain tagumise esiku kastidest tühjaks… Mul oli päris palju fotosid garaaži koristamisest, aga… Kui tavaliselt panen blogisse enam-vähem kõik fotod, siis praegu tunnen, et las need jääda. Las olla need pildid kappidest ja garaažist – tegin küll ära tohutu töö ja sain asja palju paremaks, aga see on ikka täitsa poolik, sest ega mina neid Kaaslase asju nii hästi paigutada ei osanud… See jääb ikkagi tema teha, kui ta tagasi jõuab, mina lihtsalt aitasin pisut… No ok, kõik oli enne lihtsalt LIIGA sassis, mul oli aeg-ajalt vaja midagi leida ja see oli võimatu – see oli peapõhjus, miks üldse tegema hakkasin. Nüüd on mul mingigi ülevaade 🙂

Aga siia postitusse panen hoopis jõulusemaid pilte. Detsembris olid viimased koristustööd küll alles pooleli, aga jõul hiilis ligi sellegipoolest. Kuusk, jõulutuled, piparkoogid… Mõnus 🙂

Esimene advent oli 29.11… 30.11 saatis Kaaslane mulle sellise pildi. Ma viimati, kui Tallinnas käisin, viisin talle selle pildiraami ja tädi viis talle advendi puhul kuusekese… Ja lumi tuli ka korraks maha… Ja no nii mõnusalt õdus jõulune pilt oli, tekitas endal ka sooja tunde sisse.

Esimene lumi Pärnus – 30.11. Sulas päevaga ära 😀

Esimene selle aasta piparkoogitegu:

Otsisin jõulutuled välja ja panin kööki üles:

Tahtsin sel aastal varem kuuske. Käisin teise advendi ajal turul – kellaaeg oli nii hiline, et ega ma sealt midagi saada ei lootnud. Müüdi ainult oksi ja pärgi ja pisikesi kuuski, aga sain müüjalt tellida, lubas mulle teisipäevaks ära tuua. Nii et 8. detsembril tõingi kuuse tuppa. See oli küll nii kõrge (ise ma ütlesin, et 2m on ok :D), et tipp oli vastu lage painutatud ja liiga lai ikkagi ka – ma tõstsin ühe nurgariiuli ajutiselt ära, et kuusk laua ja sektsiooni vahele mahuks. No alguses ei mahtunud 😀

Aga noh, iseseisev Eesti naine otsib kuurist sae ja saeb alt jupi maha – mis seal ikka, eks 😀

Waldorfkooli advendilaat oli seekord vähendatud kujul välistes tingimustes:

Teine lumi sadas maha 23.12 ja sulas suht kohe 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top