Absurdne

Ühistranspordiga (tööle) sõites lõbustan end alatihti nende reklaamide jälgimisega, mida uutel ja poppidel LCD ekraanidel näidatakse: tule tööle mäkki, hessi, Kalevisse, Falcki, Tallinna piimatööstusesse, kuhu iganes; kas sa tahad, et Vabaduse väljak näeks välja SELLINE? (peakski vaatama, mis peitub aadressil www.healiikleja.ee) jpm.

Täna nägin reklaami, millest polnud kuni viimaste sekunditeni aru saada, MIDA see siis õieti promob. Sisu järgmine: kas sa armastad merd, loodust, loomi, sporti, kultuuri, … (veel asju, mida ma ei mäleta) …, ajalugu, tulevikunägemust? …

… siis sa armastad Tallinna!

Tule, registreeru oma lemmiklinna elanikuks.

HAA HAA HAA!

Et nagu. Pakkuge siis vähemalt raamatupoe või ujula vms kinkekaarte, nagu Tartu omal ajal tegi. Vat siis tekkis tõsine tahtmine ennast taas Tartu elanikuks registreerida (olin seda umbes poolteist aastat ülikooli alguses, kui sots toetust anti), mida ma ikkagi teinud, sest oleksin pidanud siis Tallinna raamatukogust laenutades iga kord 200 krooni tagatisraha maksma.

Mis tuletab meelde, et ma olen endiselt A juurde sisse kirjutatud (tegelikult tuletas seda mulle meelde Elisa teenindaja, kes minuga interneti jaoks lepingut sõlmis, tahtis seda alguses A-le  panna :D). Khm. No kunagi oli vaja ju odavamalt ID piletit osta, enam pole ammu vahet, aga no kuhu ma ennast ikka mujale kirjutan, Pärnusse või? No ei näe mõtet. Mind ei huvita, mis maakond mu maksud endale saab. Jumal teab, et rikkaks ma neid ei tee.

Ja veel, huvitav oleks teada, palju mu postist ikka veel A juurde tuleb… Halensid ja igasugused pangateated vähemalt. Krediitkaardi väljavõte näiteks, kui ma sellest just paberkujul loobunud pole (ei mäletagi). Igatahes arvan ma, et ta loobib kõik mu posti mõnuga prügikasti. Põhimõtteliselt peaks aadressid ju ümber tegema, aga üürikorter tundub selleks ebasobiv koht ja jällegi, Pärnusse ei näe ka mõtet, ehkki sealt saaksin oma posti ilmselt suurema tõenäosusega kätte, kui A juurest.

Nojah. Tallinna elanik ma igatahes juba olen. Ammu. Ja see reklaam lõbustas mind.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top