Pildipost

Olen siin viimaste päevade jooksul rohkem “elanud”, nii et kirjutada pole suurt midagi, aga see-eest olen hoolsalt üles pildistanud igasuguseid jaburaid, naljakaid, päevakajalisi või lihtsalt ilusaid asju.

Enjoy!

See on mingi… Kirik kuskil Big Beni lähistel. Vist on kirik. Tagantpoolt. Maris võib nüüd minu ignorantsuse peale pead vangutada ja pidada teile loengu sellest, mis hirmkuulsa ehitisega tegemist on. Mina pildistasin lihtsalt sellepärast, et ilus on.

Eile oli kesklinn kinni, sest Tour de France oli omadega siiakanti jõudnud:

Trafalgaril on mingi kirik, kus toimuvad praegu ulatuslikud remonditööd. Krunt on ümbritsetud aiaga ja aia peal on täiesti jaburad elusuurused fotod erinevatest kirikutegelastest, kiivrid peas. No kes sellise asja välja mõtles ja milleks see vajalik on? 😀 Aga positiivselt naljakas, nii et miks mitte!

Selline silt oli Victoria kandis mingi kõrge klaasvestibüüliga büroohoone küljes:

Angelis, kus ma töötan, on peatänavaga paralleelne üks väike tänav, kus müüakse peamiselt antiiki, aga on ka söögikohti ja muud. Kunagi Mehega seal jalutades avastasime ühe kohviku keldriakna luugi pealt sildi, mis ikka mõneks ajaks naerust kõõksuma pani:

Üks silt jäi tegelikult veel üles pildistamata, sest nägin seda bussiaknast ja pole viitsinud tagasi minna. Pildil kaks kriipsujukust kooliõpilast ja üks täiskasvanu ning kirja mõte umbes selles, et koolilapsed ilma täiskasvanuta siseneda ei tohi. Kuradi kirjatarvete kauplusse! Nii jabur mu meelest. Aga siinmaal pidavat see hästi levinud reegel olema poodides, et üle kahe koolilapse ei tohi seal korraga olla. Ma ei tea, miks siis… Varastavad äkki kampades või… No igatahes, kui seda silti kuskil näen, siis katsun teile ikka pildi ka orgunnida.

Ja siis lihtsalt kaks ilusat pilti meie kõrvaltänavast. Pean tunnistama, et küll ülevalgustatud ja veidi nadide värvidega, päriselt oli ilusam. Aga no midagigi.

Tegelikult räägin natuke juttu ka. Sellest, kuidas ma täna hommikul jälle vihastasin. Vihastasin oma töö peale.

Vihastasin, kui pidin nädalavahetuse hommikul poole seitsmest tõusma. Mees jäi koju magama ja mina pidin tööle minema. Väljas oli meeletult ilus ilm üle pika aja.

Ja ma mõtlesin sellele, et ma olen absoluutselt kõik nädalavahetused töötanud. Kõige esimesel nädalal anti laupäev vabaks, ilmselt sellepärast, et ma olin nii uus ja see on nädala kiireim päev. Kui õde külas käis, küsisin pühapäeva vabaks ja sain ka. See on kõik. Kõik ülejäänud nädalavahetused olen töötanud. Peaaegu kõik varastes vahetustes – algusega 7.45, 8, 9 või 10 (erilist vahet pole, ausalt).

Kui ma paar nädalat tagasi Tarasele vihjasin, et ma olen kaks kuud nädalavahetustel ainult hommikuses vahetuses olnud, siis ta pani mulle üks nädalavahetus isegi kaks sulgemist. Kui ma nägin, et järgmine laupäev jälle vara oli, palusin pühapäevaks sulgemist ja sain ka… Sellest järgmine nädal oli taas laupäev varajane ja palusin taas pühapäeva vabaks või sulgemist. Sain 12-21 vahetuse (mis on ka tegelt jumala bullsh*t, äratuskella peale pean ikka tõusma ja terve päev töö pärast p*rses – erilist vahet pole, kas lõpetan 21 või 22.30). Ja nüüd siis jälle, täna 8-17, homme 9-18, järgmine laupäev 7.45-15.45…

P*rsse, noh. Oleks, et nad siis maksaks nädalavahetustel ja riigipühadel rohkem! Niigi maksavad vähe :S Ja siis rüga KÕIK nädalavahetused ka veel.

Taras ütles, et kui sa tahad laupäeva vabaks, siis ütle mulle, mitte ära tigetse siin. No pagan, ta on kuradi manager, ta võiks nagu VAADATA, et igaüks saaks aeg-ajalt nädalavahetustel vabu päevi või hiliseid vahetusi, see on tema töö hoolitseda selle eest, et graafik oleks kõigile võrdne. Ma küsin endale vabu päevi siis, kui mul neid tõesti konkreetselt vaja on, iga nädal rääkima minna tundub totter. Aga näib, et muud moodi ei saa.

Igatahes kavatsen ma talle homme peale lennata jutuga, et kuna Mees hakkab nüüd valge inimese moodi (st E-R 9-17.30) tööl käima, siis on mulle veel olulisem nädalavahetus vabaks saada ja kuivõrd ma nagunii järgmised viis nädalat vabatahtlikult kuus päeva nädalas töötan, siis ei tohiks ometi olla nii võimatu mulle seda ühte vaba päeva nädala lõpus anda. Tegelikult ma saan isegi aru, et iga nädal ei saa. Aga siis andku vähemalt sulgemine, et ma saaks hommikul kaisus välja magada ja rahus hommikust süüa ja… P*rsse.

Ah, nagunii otsin endale augusti lõpus uue töö. Aga praegu frustreerib.

Tegelikult ei ole enam hullu. Ja kui Mees mulle täna võtmeid toomas käis, siis Egle nägi teda ja küsis, kas ma olen teise pausi juba saanud ja kui ma ütlesin, et ei, siis ta ütles, et mine. Nii armas temast. Ja siis ma sain pool tundi pargis päikese käes lesida ja üldse oli kõik väga lill.

Et saab ainult paremaks minna, eks 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top