Nov 072007
 

Today’s fortune by Tikker:

If something seems too good to be true, it usually is.

Ehk siis ma olen päris tige. Nii nende kui enda peale. Eelkõige, olgem ausad, ikka enda peale.

Kui ma üleeile unustasin piltide hinna kohta küsida, siis mõtlesin, et vahet pole – mulle pidavat ju järgmisel päeval veel helistatama.

Läks aga nii, et me suhtlesime hoopis sõnumite teel, kuhu eriti palju infot just ei mahu ja lõpuks ei viitsinud ma sellepärast eraldi sõnumit saatma hakata – mõtlesin, et kui kallis ikka olla saab.

Khm, jah.

Õnneks pisteti hinnakiri mulle pihku enne, kui meiki tegema hakati. See stuudio polnud agentuuriga otseses seoses, agentuur kasutas vaid nende teenuseid. Summa, mis minu eest oleks kinni makstud (stuudioaeg, meik, fotograaf), oli £220. kena küll, mis.

Aga piltide hinnad olid täiesti utoopilised:
1-3 pilti – £70 tk
10-12 pilti – £40 tk
15-20 pilti – £30 tk
20 pilti CD-le – £450
kõik pildid CD-le – £550
(ja kõik muud variandid, mis sinna vahele jäid)

Et nagu??? Mis mõttes mitte keegi ei hoiatanud mind? Ma ise olen muidugi ka loll, et ei küsinud, aga siiski… Selliste hindade puhul pean ma täiesti iseenesestmõistetavaks, et agentuur annab neist enne teada. No tõepoolest.

Põhimõtteliselt tulin sealt lihtsalt tulema. Ja nüüd mõtlen, et oleks vist viisakas agentuuri helistada ja teatada, et sellist raha piltide alla panna mul kahjuks pole. Aga ma ei kavatsegi seda teha, sest krediit on endiselt nullilähedane. Küll nad helistavad ükskord ise. Või kui mitte, siis on see juba nende probleem.

Kõige naljakam kogu tänase käigu juures oli see, et kui ma seal stuudios istusin ja ootasin, kuni meiki tegema hakatakse ning uskumatult hinnakirja jõllitasin, siis kõrvaldiivanil istus üks hallipäine vanatädike, kes küsis mult, kas ma teadsin, et see on nii kallis. Ja et kas mind kutsuti sinna ka nö tänavalt. Selle agentuuri haare on vist lai :D

Aga jah, üldiselt… Selle kõrval, et ma tunnen ennast natukene (või veidi rohkem, kui natukene ;) ) idioodina, siis eelkõige olen ma ikkagi tige. Tige sellepärast, et ma neile oma aega ja mõtteid raiskasin, tige nende peale, et nad kõige olulisemast (ja ebameeldivamast) rääkimata jätsid, tige enda peale, et ma ei osanud kohe küsida.

Noh, hea elukogemus.

Muidugi võib veel juhtuda, et nad helistavad ja teatavad, et mul on nii hea välimus, et nad võivad mu pildid ka siis kinni maksta. Jaa, ma usun ka, et nii läheb. Muhahahahahaa.

Mina usun endiselt sellesse, et kui agentuur kedagi piisavalt tahab, siis katab ta kõik kulud. Ja kuni nad mind nii palju ei taha, on mul ka pohhui. Pole see modellikarjäär kunagi mu suur salajane unistus ja kirg olnud, ainult põnev vaheldus. Ja kui ma peaks päriselt tahtma kunagi endast stuudios profipilte teha, siis ma saan Eestis seda kõike tunduvalt odavamalt.

Ja selle peale raiskasin pool oma vabast päevast. Urr!

EDIT: Hakkasin mõtlema, et võib-olla sellised hinnad ongi Londoni kohta normaalsed ja lihtsalt mina olen naiivne, ma ei tea ju modellimaailmast midagi. Võib-olla ma oleks pidanud tänulik olema, et see £220 taheti mu eest kinni maksta (ehkki ma kaldun arvama, et sel agentuuril on stuudioga mingi leping ja nad maksavad neile sellest summast tunduvalt vähem). Aga ma siiski leian, et kui ma neile eelnevate telefonikõnede jooksul selgeks tegin, et mul pole selles vallas absoluutselt mitte mingit kogemust, siis oleks neist viisakas olnud mind piltide hindadest eelnevalt omal algatusel informeerida.

  3 Responses to “Kuradi sipsikud, tõepoolest”

  1. Õieti tegid, et tulema tulid :) See vist üsna levinud viis stuudiotel endale raha teenida… Õiged agentuurid maksavad ikka ise kõvasti peale minumeelest.

    Aga ära lase ennast heidutada – lase kellelgi endast vähegi valgust kannatavad fotod teha ja saada need oma kabariitidega suurtesse agentuuridesse, ehk näkkab :D

  2. Tagantjärgi on hea targutada, aga ausalt öeldes lõhnas see asi just selliste hindade järele, muidu sa poleks pidanud ise küsima, vaid nad oleks ise kohe hinna öelnud. Kõike muud ju ütlesid.
    Mermaid kirjutas just, et neil läks Inglismaal tunnine fotosessioon + 4A4 pilti + 6 väiksemat pilti £65 maksma. See on kallis, aga siiski mõistlik.
    Arvatavasti langesidki sa huvitava reklaamitriki ohvriks, kust nad oleks kasumiga välja tulnud, kui sa ka ainult ühe pildi oleks ostnud.

  3. jama. elasin juba hingega kaasa. mõni teine kord siis

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.