Jul 192008
 

Otsides Easyjeti kodulehelt (tulutult) infot selle kohta, mis ajani rasedusega lennata lastakse, leidsin sellise huvitava infokillu:

Lennujaamatransport

By easyBus: easyBus osutab ekspress-väikebussi teenust Londoni Stanstedi lennujaama ja Central London peatuse vahel vähemalt iga 15 minuti järel ning internetis broneerides maksab üks ots vaid £2.

Mis te arvate, kes on siiani iga kord bussi või rongi eest £8-12 maksnud… krr.

EDIT: Jajah, see buss läheb ka Victoria coach stationisse nagu kõik teised. Lisainfo ja broneerimine siit. Ärge teie makske edaspidi rohkem, mina küll ei maksa!

PS. Ikkagi, kas keegi teab, kaua rasedaid lennukisse lastakse ja kas see nö limiit võib olla erinev sõltuvalt lennufirmast? No krt, ei leidnud ma kuskilt miskit infot. Ja mis nad teevad, kui mul hädasti 8 kuud rasedana korra lennata vaja ja nende reeglid ei luba. Arst peab tõendi kirjutama, et laske ikka?

keeruline…

  7 Responses to “Oleks seda varem teadnud…”

 1. mine tea, äkki sünnitad “kogemata” lennukis või järgneva reisi jooksul. Need reeglid on vist välja mõeldud sellepärast, et ega stjuuardessid ei oska ämmaemandat mängida ning piloodil on tol hetkel veidi targematki teha.

 2. No ma arvan, et me kõik oleme kuulnud jutte kaheksandat kuud rasedatest, kes soojamaareisile lendavad (idioodid, ausõna) – fakt on see, et lennatakse. Ka nii rasedana. Küsimus on pigem selles, millised on ametlikud reeglid, mida ma leida ei suuda ning mis tingimustel (meditsiiniline tõend selle kohta, et sa ei kavatse veel pudenema hakata?) erand tehakse.

  Mul ON vaja lennata. Ärge tulge ütlema, et ei saa. Ma ei usu.

 3. Estonian Airil on nii, et lubatakse enne 36. nädalat. Kui on juba 34-35 nädal, siis on vaja näidata arstitõendit ja rasedakaarti. Üldjuhul probleemideta rasedal pole mingit probleemi seda tõendit saada.

  Seda kahjuks öelda ei oska, kas lennufirmadel on erinevad reeglid.

 4. Easyjeti reeglid:

  Expectant mothers can be accepted for travel up to 27 weeks (inclusive) without a medical certificate. When travelling between 28 – 35 (inclusive) weeks a medical certificate issued by a doctor or midwife confirming the number of weeks of pregnancy is required confirming that the passenger is fit to fly. Pregnant passengers cannot be accepted for travel on or after week 36, and therefore all return flights must be completed no later than week 36. Conditions of Carriage Article 8.2.

 5. Ja kuidas mina, loll, siis seda üles ei leidnud? :) Aitäh!

  Kui kõik läheb plaanipäraselt, on mu rasedus viimase vajaliku lennu päeval täpselt 35. nädalat. Igal juhul kavatsen olla probleemideta rase ;) Niisiis õnneks kvalifitseerun.

 6. Nad on muide hoolimata kõigest väga kindlameelsed ja täpsed EasyJetis, ja kui midagi ei meeldi, jätavad igasuguse jututa maha. Ühesõnaga, see Medical Certificate peab olema väljastatud mitte rohkem kui 7 päeva enne reisi toimumist ja seal peab olema selgelt kirjas lause: FIT TO FLY. Ilma nende konkreetse kolme sõnata Sind lennukisse ei lasta.

 7. Enne kindlasti arstilt nõusolek, sest mul tutvusringkonnas juhtunud sedagi, et rasedus + lennuk = iseeneslikult (st nö iseeneslikult) katkenud rasedus ja ei mingit last.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.