Jul 222008
 

Võidusamba mainet hakkab parandama suhtekorraldaja
PM, 22.7.2008

Üks värvikas kuju Eesti avalikkusest ütles mitte väga ammu ühele ajakirjandusväljaandele järgmised sõnad: “Riik on loll ja valitsust ei juhi keegi.” Ma täiesti sihilikult jätan viitamata, ehkki tean, kust ja millal seda lugesin.

Ma isegi ei tea, milline on selle mehe suhtumine sambasse (ma pole Eesti ajakirjandust kuid jälginud) – kardetavasti pigem positiivne.

Ma pole ka kindel, kui palju ma selle mehe vaadetega nõustun ja üleüldse ei tea ma poliitikast midagi, eks.

Lihtsalt nägin seda uudist ja see lause tuli meelde.

Aga kes olen mina, et kritiseerida. Minu väga targa, kaua elanud ja palju näinud ema sõnul olevat igal riigil vaja midagi (loe: sammast), et tähistada oma iseseisvust. Ja pole normaalne, et eestlased oma ajaloo vastu üldse huvi ei tunne ja oma minevikku õieti ei tea.

Ei saa üldistada tegelikult, mul puuduvad andmed keskmise eestlase ajalooteadmiste ja -huvi kohta.

Ma lihtsalt juurdlen, kui palju riigi raha on võimalik kulutada erinevatele SAMMASTELE. Ja kas selles riigis poleks valusamaid kohti, kuhu seda raha investeerida.

Aga tegelikult minu arvamus Eesti riigist vist hoopis tõusis hiljuti tänu teatud avastustele tunduvalt – ma vaid ootan kinnitust, et seda avastust teiega jagada. Nii et ma ei saagi vist väga vinguda. Pole sel riigil vast nii suurt häda midagi, lihtsalt sõna “sammas” tekitab minus juba raskekujulist allergiat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.