Sep 022008
 

Meil on vaja uut läpakat, sest:

a) praegune võib katkise toitejuhtme pesa tõttu iga päev otsad anda (juhtme all on hunnik raamatuid ja arvuti läheduses ei tohi liiga kõvasti hingata, selle liigutamisest rääkimata)
b) kodurahu huvides on vaja majapidamisse kahte arvutit, et Mees saaks oma mänge mängida SAMAL ajal, kui mina blogi kirjutan (ja üleüldse ma olen pirts ja tahan PÄRIS oma arvutit, kuhu keegi mingeid lollakaid progesid ei tõmba :P) – hundid oleks söönud, lambad rahul ja kvaliteetaega rohkem

Kõige optimaalsem lahendus on minule uus läpakas osta, sest Mees saaks siis praegust rahus kasutada ja üritada seda pagana pesa parandada (on võimalik, et väike sõprus jootekolviga aitab ja ei peagi maksma 3200.- uue emaplaadi eest, mida HP Eesti esindajad väidavad. Aga seda ei hakka enne katsetama, kui varuvariant olemas on, eks… ILMA arvutita pole võimalik elada) – tal on suht suva, mida ta kasutab, kuni see normaalselt töötab, ja minul on juba tükk aega uue isu.

Kuna UK-s on arvutid odavamad kui Eestis, peaksin ma lähema kuu jooksul midagi ära ostma.

Nüüd tuleb see raske osa. Tuleb sobiv arvuti välja valida.

Mul on oma lemmik juba pikka aega – pisike punane nunnu Dell xps m1330. Aga siin on üks suur aga – mulle ei meeldi selle klaviatuur.

No ja selle väikse aga pärast ma nüüd kahtlengi. Tean, et harjub ümber ja kõike muud, aga ma ei taha ümber harjuda (*trambib jalgu ja toriseb*) – mulle meeldib, kui mul on olemas <>| nupp ja suur enter ja et ‘* nupp on enteri vasaku alumise nurga sees. Sellest rääkimata, et ctrl PEAB olema all vasakul esimene klahv (mitte fn, nagu nt Fujitsu Siemensitel).

Novot.

Peale normaalse klaveri tahaks veel, et oleks väike ja kerge (no sinna 2 kg ümbrusesse, veidike alla või peale), nunnu (ideaalis punane), hea akuga (no 3-4-5h vähemalt), normaalse prosega (Celeron ei lähe läbi), vähemalt 2GB rami (ma ju Photoshopi-pede), SD kaardi lugeja peab kindlasti olema, USB-sid võiks olla rohkem kui kaks (ehkki saaks vast hakkama), ketas soovitavalt suurem kui 60GB (praegu on nii palju ja rohkem ei teeks paha)… Rohkem ei oskagi esimese hooga öelda. Ahjaa, ideaalis ei ütleks sisseehitatud webcamist ära. Ja sisse ehitatud ID-kaardi lugejat tahaks kangesti.

See pisike punane Dell on peaaegu kõike… Kui ainult poleks seda iginõmedat klaverit.

Igatahes mul viskas täna otsimisest kopa ette ja mõtlesin, et ostaks ühe täiesti no name läpaka, sest see on väike ja kerge ja näeb enam-vähem norm välja, klaver on paigas, prose okei jne. Aku ei pidavat küll kõige parem olema ja rami on ainult 1GB (pesasid ka ainult üks, nii et juurde panna saaks ainult olemasoleva suuremaga asendades), aga noh… Keda huvitab. Kui ka aastaga p*rse läheb, siis… Keda huvitab. Kui garantiid eriti pole, sest tegemist on refurbished tootega, siis keda huvitab (garantiid oleks Eestis elades nagunii äärmiselt tüütu ajada). See nimelt maksab ainult £239 ehk eesti rahas ~4600 kr. See on nii mõttetu summa, et ma võiks läppari kohe praegu ära tellida ja mul jääks veel saja naela ringis arvele. Kõik üürid-maksud on makstud, ainult söögiraha on vaja ja kahe nädala travel cardi… Süüa ostab enamasti nagunii Mees :P

No aga ma ikka ei tea… Ram pole eriti suur mure, võib kuskilt netist mingi odava kahegigase tellida ja välja vahetada. Akut ma kah suurt ei kasuta – enamasti ikka kodus juhe seinas. Ma tegelikult eriti ei usu, et ta päris aastaga läbi läheb (krt, praegunegi ei pidanud mul väga kaua vastu, eks ma ise retsisin ka). Mälukaardilugejast tunneks vist kõige rohkem puudust :(

Mis te arvate? Ostaks lihtsalt ühe odava läpaka täiesti tarbeesemeks? Sest tundub, et päris perfektset ei leia ja kuna vaja on kiiresti, võiks ju rahakotile valutuma variandi valida…

Võite nõu anda. Võite soovitada minu ideaalidega sobivat läpakat, kui mõnda teate. Hinnaga on nii, et üle £500 eriti ei tahaks maksta, £600 täiesti perfektse eest on max. Aga Dellid on siin näiteks pea poole odavamad kui Eestis.

  6 Responses to “Osta või mitte osta?”

 1. Aga mõtle. Kunagi ei olnud alternatiivi Nokiale – see sai lahendatud. Kunagi ei olnud alternatiivi ka EMT-le, see sai ka Sul lahendatud. Seega, äkki kannapöörd ja hoopis MacBookid?

  Aasta algul ostsin ise HP Paviljon DV6000. See loeb ja näeb kõike (alates sõrmelugejast sisseehitatud veebikani), ainus suur puudus minu jaoks ka, et pole ID-kaardi soklit. Minu suur samm oli selle läpakaga matilt ekraanilt läikivale üleminek. Ja no olgem ausad, koos Vistaga (aasta tagasi poleks ma surma ähvardusel ka Vistaga nõus olnud :P) on läikiv ekraan ikka stiilne ja superkena küll.

  Muidu ostaksin ka ikkagi Delli. Ustav, they say :)

 2. Kas oled kindel et pidasid silmas DELL XPS m1330 lapakat kuna see maksab ju siin Inglismaal £878.99. Voib olla ajasid segamini Dell Inspiration-iga mis on samuti punane, koos 4 USB auguga, 120GB jne Kaalub kyll aga 2,7kg aga hind on vaid £399.99. Kahjuks on see vaga populaarne arvuti ja see tottu ei ole seda praegu PC World -is saadaval nagu ma nende interneti lehelt nagin aga see ei tahenda et nad seda uuesti sisse ei telliks.

  Ma ei tea kas kuskil sinu kodu lahedal on PC World kust sa saaksid kaia erinevaid lapakaid ise katsumas et seda oiget tunnet saada. Kuna PC World on suur firma siis on nende poolt pakutavate arvutite hinnad alati paremad kui mujal (seda ytles mu abikaasa kes on IT mees ja kelle poole koik kogu aeg arvuti ostmistega poorduvad).

  Minu arust ei tasuks sul seda koige odavamat varianti osta. Parem juba maksta natuke rohkem ja saada kohe sellise voimsusega nagu vajad.
  Igal juhul joudu sulle ja loodetavasti leiad sulle sobiva!

 3. mul on dell xps M1210 ja ma olen väga rahul, ainult vistat peaks uuendama, sest see algvariant ajab si** keema…

 4. Ega ma Delli kuskilt poest ei ostaks, ikka netist telliks ja kõige odavamast kohast. Saab umbes £500 eest küll. Ja häda ongi selles, et ma ei leia (ei oska otsida) Londonis ühtki poodi, kus see reaalselt olemas oleks. PC worldis on ainult home delivery, collect@store ei pakuta – seega sinna ka vaatama minna ei saa.

  Aga klaver on jama, seda ma näen pildiltki… Ja ma olen pirts.

 5. ah, osta mäkk! sel ajal kui inimestel läheb yks pc teise järel õhtale, töötab mäkk vähemalt 3 aastat nagu uus! ausalt!

 6. kui budget on £600, siis on suht raske mäkki saada :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.