Nov 062008
 

Hingata ma võin, vabalt. Valuhoogude ajal ka. Sügavalt.

Aga kuidas krt ma peaks lõdvestuma, kui kogu kõht valust krampis on, ah? Vähemalt tunne on küll selline.

Mõned kindlasti suudavad lõdvestuda ka. Need, kes on enne harjutanud või üleüldiselt mingi jooga või vabastava hingamise või muu taolisega tegelenud. kes oskavad… Oma keha kuskilt ülevalt eemaloleva pilguga jälgida.

Mina nii peent kunsti ei valda. Üritan küll võimalikult lõdvalt olla, aga ikka on tunne, et kõht on krampis ja no… Valutab ju, krt!

Tüütu.

Eriti armas on istuda kodus, valutada ja oodata, et asi hullemaks läheks – tavaliselt oodatakse ikka vastupidist.

Rasedate rõõmud, tõepoolest.

  6 Responses to “Kaua võib?”

  1. Pohiline ongi see, et hingamine on kontrolli all. Koht voib krampis tunduda, peaasi, et hingad nii sugavalt ja pikalt sisse ja valja kui saad…

  2. Kunagi üks mitme lapse ema ütles et päriselt hea olla ei olegi võimalik sel ajal. Ja kui mina viimase minutini püüdsin sügavalt hingata et valude ajal kergem oleks, siis ämmaemand naeris mind välja, küsis mis te ähite. Seletasin et õpetati ja pidavat kergendama. (Ega ma seal ei röökinud ega vingunudki aga tüütult valus oli.) Selle peale ei öeldud midagi ja ei tehtud ka, kuni nad minust tüdisid ja kolmanda ööpäeva hakul pandi süstid kannikasse, jne. Aga praegu on elu inimlikum. Ole tubli ja tee, mis arst või ämmaemand otsustavatel hetketel ütleb. Igaüks meist on isemoodi ju, nemad teavad meist rohkem. Ikka see maavanaema tervitab Sind!

  3. no väga kaua vist ei võind? =)

  4. muideks üldisele lõdvestumisele aitab kaasa see kui sa käsi ei hoia rusikas ja nägu pinges :) (ma kontrollisin seda täiega teadlikult – tõsi küll, alles teise lapse ajal – esimesega läks kogu peen ettevalmistus suhteliselt aia taha)
    ja kui asjaks läheb, siis ära karju peenikese hääälega AIAIAI, vaid väljenda end mingit madalat häält tehes avatud täishääilikul AAAA, OOO. kahe valu vahel ole nii lõtv kui võimalik ja puhka – ega loodus sulle valusid tempokamalt saada, kui sa vastu jõuad võtta.

    ootan juba sünnituslugu :)

  5. ic. oih. see juba eilne post ja minu nõuanded seega lootusetult hiljaks jäänud. no siis pole tõesti muud kui sünnilugu oodata.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.