Nov 302008
 

Ökomess oli iseenesest nadim, kui lootsin. Oleks eeldanud rohkemat, mitmekesisemat… 50 krooni oli küll liig selle pileti eest, õpilased said 25-ga, see oleks veel ok olnud.

Noh, vähemalt magnetpalli sain Looduspere letist, seda olin juba mõnda aega osta tahtnud, lihtsalt kunagi ei jõudnud poodi. Ja kuna elektriküünalde viimane töötav viiendik andis täna öösel otsad, ostsime soolalambi – mul on lihtsalt magamistuppa öö läbi veidi valgust vaja, et ma Plikat kontrollida ja tissitada-mähkida saaks ilma tuld põlema panemata, laelamp on liiga ere.

Hapukurki, küüslauku, piparmündiga vaarikamoosi, kanepitahvli ja jõulušokolaadi ostsime kah.

Sellest ma küll täpselt aru ei saa, mis on GNLD-l või vene tädikeste müüdavatel plastmassnugadel ühist ökoga, aga olgu peale…

Ja siis käisime veel Pisi-Maideniga saunas. Tähendab, nemad kõik käisid, mina istusin niisama terve õhtu ja vaatasin telekat. Kuivõrd kodus mul sellist asja ei leidu, oli lõbu laialt.

Üldises plaanis oli tõeliselt mõnus kodust nii pikaks ajaks välja saada. Plika magas messil kogu aja ja saunaõhtust ka enamiku, ainult tissi tahtis paar korda.

Aga nüüd õhtul kodus pidi ta muidugi jaurama nagu tavaliselt – poolteist tundi võttis vaigistamine aega, läks vist isegi hästi. Ma lihtsalt ei saa aru, MIKS ta peab just õhtul/öösel jaurama – päeval on nagu linnuke oksal, kui nutujoru korra tulebki, vaigistab selle max kümne minutiga. Kas kõik tited on programmeeritud võimalikult vastikul ajal jaurama või? Ma ei oska lihtsalt midagi ette võtta – mähe on kuiv, kõht on täis, gaasirohtu saab korralikult, aga IKKA peab õhtul pärast viimast tissi raudpoltkindlalt tund-kaks karjuma ja jaurama, mitte ükski rahustamine ei aita. Tüüüüüütu. Eriti tüütu on see muidugi siis, kui Mees samal ajal väljas joob (nagu täna) ja ma pean kõik see aeg üksi hakkama saama – enamasti on vähemalt võimalus laps teise kätte anda, kui ise sellest pikast asjatust kussutamisest ära väsid.

Mis seal ikka… Lapsevanema argipäev.

  5 Responses to “On taas laupäev, tore päev…”

 1. Kui naba korras, siis võid tasakesi hakata proovima teda kõhuli magama panna, kui ei meeldi siis keera tagasi aga harjuta. Mõnele lapsele kohe üldse ei meeldi aga üldiselt tulevad nii gaasid paremini välja. Meil oli nii väiksena ikkagi kõhutühjus see mis nutma ajas, märg mähe ei lähe selles vanuses üldse korda, ma hakkasin üsna varakult aptamili lisaks andma, sest ta lihtsalt ei saanud piima niipalju kätte kui vaja ( olin väga õnnetu selle üle aga ka arst ütles et kui ei ole siis ei ole) rentisime kaalu ja saimegi teada, kui vähe ta tegelikult piima kätte saab. Poiss väsis rinnast imemisega väga ära ja jäi enne magama, kui kõht täis sai, siis ajas tühi kõht ta üles ja pooleldi seeditud toidu peale sai ta uue portsu piima, mis tekitasidki gaasie. Meie arst ütles, et kahe söötmise vahe peaks olema nii pikk vähemalt, et vana toit jõuab maos ära seeduda ( 2,5-3 tundi) muidu on laps pidevalt gaasides. Aga muidugi pole absoluutset tõde, kõik lapsed on erinevad ja lastearstidki erinevate koolkondade omad. Meie pisem on nüüd 1,4 aastane ja meie puhul need toitumisnõuanded aitasid. 2 kuuselt oli juba reziim, 6 tunnised ööuned – elu nagu nauding

 2. Selle ohtuse jauramise aja kohta oeldakse ju “witching hour” – ainult, et tavaliselt kestab see kauem kui tund…

  See, et soogikordade vahe peab olema 2.5-3 tundi, et laps gaasides ei oleks, kuulen ma esimest korda. Nuud pean valja motlema kuidas last mitte soota kui see varem ules arkab ja suua nouab…

 3. ic. tikker, et sinu segadust suurendada, siis tegelikult osad lastearstid ei soovita tittesid kõhuli magama panna – pidavalt hällisurma riski suurendama.

  võid proovida gaasirohtu vahetada. (aga minumeelest põhinevad nad enivei platseeboefektil ja on mõeldud pigem lapsevanemate rahustamiseks). võid ise proovida ristiköömne teed juua. soovitan jätkuvalt tallamassaazi.

  umbes 3-kuuselt peaks see õhtune karjumine nagunii mööduma. nii, et 2 kuud veel :D

 4. ma mäletan, et seda toidukordade vahe 2,5 – 3 h juttu rääkis minu lastearst ka (ei jõua muidu eelmist toidukorda ära seedida) ja seda ma täitsa uskusin. ilmselt see gaaside asi ongi väga individuaalne, gaasirohud (no ikka kõiki proovisime) ei aidanud minu titel absoluutselt (kuigi tean neid, kellel aitas). nii et mina jõin seda ristköömneteed (fenkoli e apteegitill) 2-3 tassi päevas, see võttis tõesti tibul gaasid ära. oeh ma vst ei hakka mainima, kuidas mulle aniisimaitse ei meeldi ja see ristköömnetee oli eriti hullu aniisimaitsega… aga vähemalt nahk läks sellest pidevast vee ja tee joomisest väga ilusaks :P nii et kasu mõlemapoolne :)

 5. sina ja teed jooma? IRW. st edu!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.