Jan 032009
 

Sattusin eile hommikul telekava lugedes Kanal 2 öise dokfilmi peale, mis rääkis perekonnast, kuhu sündisid kõigepealt kaksikud ning siis kuuikud. Film ise oli umbes öösel kell kolm, seega ma seda arusaadavatel põhjustel ei vaadanud, küll aga hakkasin selle perekonna vastu huvi tundma ja googeldasin natuke.

Muidugi tuli välja, et sellel perekonnal on suisa oma reality-show (millest saadud tuludest nad elavadki, sest isa tuli ka töölt ära, et lapsi kasvatada) ning koduleht.

Mitmikute teema on mind alati paelunud – olen näiteks alati arvanud, et oleks äge kaksikud saada. Seega uurisin huvi pärast edasi, mida igasugustest mitmikutest Eesti ajakirjanduses kirjutatud on.

Nii palju kui ma aru saan, pole Eestis kolmikutest suuremaid sünde eriti olnud – netist tuhnisin hiliseima teadaoleva nelikute sünniajana Eestis välja 50-ndad. Mainitud oli ka varasemaid, aga üldiselt ei jäänud tollal lapsed nii suurte “pesakondade” puhul vist eriti elama.

Välismaiseid sünde ikka kajastati, nelikutest seitsmikuteni.

Igal juhul ei rahuldanud Eesti keeles leitu mu mitmikuvaimustust piisavalt, googeldasin inglise keeles ka. ja sel kombel sattusin muidugi kullaaugu otsa – paistab, et peaaegu kõigil mitmikel alates nelikutest on oma blogi, paremal juhul terve koduleht, kust saab peale perekonna tegemistega kursis olemise ka infot selle kohta, mida teha, kui tahad neile midagi annetada või vabatahtlikuna appi tulla. Kaval.

Nojah, kõik need blogid-kodulehed on muidugi USA omad. Ja absoluutselt kõik need perekonnad on süvausklikud ja räägivad igas postituses, kui õnnistatud nad on. Noh, tüüpiline Ameerika värk :P

See blogi, millele juhtumisi esimesena sattusin, oli väga hästi kirjutatud, lugesin selle ühe hooga läbi – läks kiiresti, sest algas alles 2007. aastal ning kuus oli reeglina vaid kolm-neli postitust. Lisaks mõnusale kirjastiilile on seal ka muidugi lõputul hulgal vahvaid fotosid.

Piilusin teisi blogisid ka, aga enamik neist polnud nii köitvad, et oleks viitsinud kohe lugema hakata, ühte alustasin, aga see pole ka siiski nii hea kui too esimene. Mõned inimesed lihtsalt kirjutavad paremini kui teised.

Mees on juba täitsa tüdinud, sest ma eile hommikust saadik muudkui loen ja iga natukese aja tagant kommenteerin midagi või räägin talle edasi. Tema õnneks sai mul teemast selleks korraks kõrini, selle ühe läbiloetud blogi panin Google Readerisse ja ülejäänusid piilun siis edasi, kui kunagi jälle tuju peaks tulema.

Aga mitmikke tahaks saada küll, mis siis, et alguses on jube raske. Viis on muidugi liig, aga kaks-kolm võtaks hea meelega. Tea, kas viljakusravimeid siis ka antakse, kui probleemi tegelikult pole – lihtsalt profülaktika mõttes, et mitmike saamise tõenäosust suurendada? :P

  One Response to “Mitmikuvaimustus”

  1. Ma avastasin Jon & Kate plus 8 (nüüd lihtsalt Kate plus 8 ) 2009 aasta lõpus ning olen suur fänn. Kõik osad olen youtubest ära vaadanud :) Kahju, et nad lahutasid ainult ning et nii palju halbu uudised Kate´st viimasel ajal ilmub :(

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.