Jan 242009
 

Sattusin just Kaubamajas mõtlemapaneva vaatepildi peale. Minu järel kassasabas ostis üks noormees õlut (olen 75% kindel, et temalt dokumenti ei küsitud ja välimuse järgi oleks võinud küll) ning teda ootas sealsamas umbes seitsmeliikmeline seltskond – poisse-tüdrukuid suht võrdselt. Nii palju, kui ma nende juttu kuulsin, käis arutelu selle üle, kas kellelgi pinda on või peab laiali minema.

Ega ma neid kõiki väga pikalt ja põhjalikult jälgida ei jõudnud, aga ühel neiul oli lühike teksaseelik ja valged terava ninaga saapad, mille vahepeal oli… No kui midagi üldse oli (arvestades ilma ja fakti, et tegemist on Tartu, mitte Londoniga, siis vast ikka oli), siis õhukesed ihuvärvi sukad.

See polnud veel tegelikult midagi, ehkki mina küll oma last nii välja ei laseks, kui ma poleks päris kindel, ega ta välitingimustes pikemat aega veeta kavatse – kodust otse pidusse või tantsima vast küll, aga mitte talvisel ajal tänavale hängima. Sellest rääkimata, et Eesti kliimat arvesse võttes ei ostaks ma talle ilmselt valgeid saapaidki, kui neid just mingi allahindlusega eriti soodsalt ei saaks.

Mis mind hoopis rohkem suud maigutama pani, oli teise neiu lühikese jope ja ülimadalate teksade vahelt paistev 10 cm paljast nahka, sealhulgas paar senti p*rsepragu. Teksad olid muidugi kaks numbrit väiksemad.

Ausõna, ma pidin keelde hammustama, et mitte küsida: sa ikka tead, et sul pool p*rset paljas on?

See oli lihtsalt NII kole.

Ma pole üldse madala värvliga teksade vastane – kannan neid isegi meelsasti. Aga selliseid, millel ka istudes tagumiku strateegilised osad kaetud oleks, saati siis seistes… Normaalsetele madala värvliga teksadele saab lihtsalt madala lõikega aluspesu alla osta ja ongi korras.

Ma ei tea… Emad annavad ju lastele riiete jaoks raha, kuidas nad siis ei vaata, mida selle eest ostetakse? Miks nad ei tee lapsele selgeks, et püksid võiksid olla parajad ja tagumikku kinni katvad? Ok, mässuline teismeline võib küll kõigele vastu vaielda, aga raha tuleb ju siiski ema rahakotist, tema kehtestab reeglid.

Moekal ja odaval on vahe, aga paljud teismelised seda kahjuks ei näe ja nende vanemad ilmselt ei hooli piisavalt (või pole neil lihtsalt aega), et seda neile selgeks teha.

Tõesõna, minu jaoks oleks palju kergem lubada oma teismelisel keelde auku teha kui selliselt riides käia. Ja kui ta tahabki tingimata tibi olla (ma jumala eest loodan, et mitte), siis ka seda saab maitseka(ma)lt.

Jajah, ma tean küll, et selliseid teismelisi on kõik kohad täis, selline vaatepilt on täiesti tavaline ja pole üldse mõtet sellest kõigest numbrit teha. Ma lihtsalt tavaliselt neid nii lähedalt ja nii pikalt ei vaata :)

Annaks jumal, et minu lapsel saaks rohkem mõistust peas olema…

  One Response to “Kus on vanemate silmad?”

  1. eee… kuna ma elan Pärnus, siis olen ma sedasorti vaatepiltidega nii ära harjunud, et ma vist ei pane enam tähelegi. (olen kuulnud, et Tartus pole tibindus nii kohutavalt prevaleeriv kui siin). küll aga nägin ma eelmisel nädalal raamatukogus sellist vaatepilti, mis küll õlgu judistama ajas. vaatepildiks oli selline algkooliealine tüdruk, tugevalt ülekaaluline, vähemalt kolm numbrit liiga väike roosa särgike seljas (punnis kõht ja naba olid ilusasti näha), miniseelik, retuusid ja need UGGi-laadsed saapad. tüdruk oli koos emaga. ema meenutas kangesti “Absolutely Fabulousi” Patsyt. vaat see oli RÕVE.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.