Apr 142009
 

Meil on puud otsas. Oleme juba mitu korda kottidega ostnud (mille puhul ruumi hind tuleb ~750 kr, minu meelest suht kallis), sest ei ole seni leidnud seda päris sobivat pakkumist, et suuremat varu soetada.

Ainus ahi on meil pliidiga seotud ehk kütta saame ainult pliiti – seega 50 cm sisse ei mahu, 40 cm oleks ideaalne, 30 cm kõlbaks ka (seni olemegi 30 cm saanud).

Kõige kiiremini on meil vaja mingit hulka kuiva puud, millega saaks seni kütta, kuni ilmad soojaks lähevad. Pikemas perspektiivis on vaja ära osta järgmise kütteperioodi varud – märg sobib täiesti, saaksime aeda riita laduda, kus nad siis suvega kuivaks. Nagu ma aru saan, oleks varud ka mõttekas võimalikult kiiresti ära soetada, sest hinnad on praegu all ja varsti võidakse hakata märga puud kuiva pähe müüma, sest otsad kuivavad päikese käes ära ja pole aru saada, et tegelikult on märg (seda viimast väitis Mehele keegi puumüüja, vabalt võib olla ka reklaamjutt, et temalt kähku ja palju ostetaks, mina tõesti ei tea).

Kust saaks soodsa hinnaga 30-40 cm kuiva puud? Kui palju te soovitate seda üldse osta (me ei oska vist väga hästi kalkuleerida, kui palju kütteperioodi lõpuni võiks vaja minna)? Ja mis hinnaga oleks praegu mõttekas märga puud osta? Pakuti näiteks 40 cm märga leppa miski 490 kr ruum… On see normaalne? Kallis? Nii palju me oleme nagu aru saanud, et mõttekas oleks miski viis ruumi ära tellida, siis peaks järgmine kütteperiood mureta olema.

Mis puud üldse soovitate osta? Lepp vist ongi üks levinumatest? Kask olevat liiga äkiline? Okaspuud ei kõlba vist üldse? Miski puu oli hiiglama kallis, aga ma ei mäleta isegi, mis puu see oli :)

Nojaa, ja kui veel mingit praktilist nõu peaks olema, siis rääkige aga välja. Hinna küsimused on hetkel siiski kõige põletavamad – tahaks paari päeva jooksul selle asjaga ühele poole saada. Ehk oskab keegi kasulikke kontakte jagada.

  3 Responses to “Küsimusi (Tartu) ahjukütjatele”

  1. 10 ruumi on ikka normaalne talvevaru, teil sauna pole, ehk siis 8 rm. Vahel on hea ka suvel kütta ja kunagi ei tea, millised ilmad tulevad.
    Aga kuiv puu on kallim muidugi ja rohkem korraga on odavam tellida.

  2. Kottides puud on muidugi kallimad, nagu ka lühemad puud on alati kallimad. Alla 500 eegu sa lühikest puud kindlasti ei saa. Kui ostaksid pikemad ja toored, mis siis ise saega pooleks saaksid lasta kuidagi… ehk saaksid säästa natuke raha. Uurin teile veel ühte varianti, mida kaalusime siin naabritega kasutada kunagi ;)
    PS. Teil ei olegi ahju. On pliit ja truup ;) :(

  3. Küttekulu sõltub ju ahjust/pliidist ja korteri soojapidavusest. Ja talvest. Meie kahetoalise jaoks piisab 5- 7 rm-st. Näiteks.
    Aga. Kui soovid, võin Sulle anda meie puumehe telef nr-i, saad ise järgi küsida, kui palju hind on ja mis pikkusega jne. merlelotta@hotmail.com

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.