Kuidas Mees turul maasikaid ostmas käis

Meil on nüüd Plikale värsket porgandit, kaalikat ja lillkapsast, keedetud mahehakkliha pakikesed ootavad ammu sügavkülmas. Suured magusad Eesti maasikad maksid kõigest 40 krooni kilo (väiksemaid sai isegi 35 ja Leedu omi 32 eest). Selle aasta esimesed maasikad. Niiiii head!

Ja siis on meil veel 10,6 ruumi 40 cm leppa (levinuim 50 cm ju pliidi alla ei mahu), mis augustiks kuiv on. Maksma läks see lõbu 4800 krooni + 300 krooni mehele, kes need kõik riita laob. Kuna meie puude eelarve oli nagunii 5000, haarasime pakkumisest rõõmuga kinni. Iseenesest on puude riita ladumine ju mõnus füüsiline töö, aga koorem oli niiiii suur ja tegelikult me ju ei viitsi.

Erinevate inimeste arvamuse kohaselt läheb meil üheks kütteperioodiks vaja 5-10 ruumi puid. Eks me siis vaata, kuidas tegelikult on. Kui üle jääb, on ju väga hea 😉

4 thoughts on “Kuidas Mees turul maasikaid ostmas käis”

  1. Minu meelest on see uskumatu, et teie pamp on juba nii suur, et võib tahket toitu süüa. Appi, ma ei ole ju veel nii vana, et võiksin teha märkusi selle kohta, kuidas aeg lendab! 😀

  2. kuna teil on pulmad tulemas, siis ma leian et oleks kasulik just sinult küsida: ma lähen poola pulma, täiesti võõrad inimesed 🙁 Ja nagu. mida ma peaksin neile kinkima, selles mõttes et muidu kingitakse ikka hunnikutes raha ja serviise, aga kui ma neid ei tea? 🙁 mida sina tahaks võõra inimese käest saada, kellel pole raha jalaga segada 😀

  3. Pulmades on reeglina ikka kingiinfo olemas, enamasti tahetaksegi raha või siis on list vajalikest asjadest, kust igaüks saab midagi valida ja osta. Kui kutsel selle kohta midagi kirjas pole, siis kindlasti on seal kontakt, kellele oma tulekust/mitte tulekust teada anda, tolle käest võib kindlasti ka kinkide kohta küsida.

  4. Pingback: Moositegu » Tikri Päevaraamat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top