Oct 152009
 

Tuli meelde, et saime MrsB-lt pulmadeks Amazoni kinkekaardi. Mõtlesime tükk aega, millele oleks kõige mõttekam kulutada. Lõpuks turgatas, et välist kõvaketast on juba ammu hädasti vaja, aga see on erinevatel põhjustel ikka ostmata jäänud.

Nii et 1TB ketas on nüüd meie poole teel. Lõpuks ometi saan ma kõigile oma väärtuslikele fotodele backupi teha, nii et ei pea kogu aeg muretsema, mis juhtub, kui läpakas ühel heal päeval ette hoiatamata sussid püsti viskab. Mu esimesel arvutil läks kõvaketas tuksi ja ma nutsin kaks päeva, sest arvasin, et olen kõigist fotodest ilma – lõpuks õnnestus need ikkagi päästa. Ja toona oli mul praegusega võrreldes ikka väga vähe fotosid – rääkimata sellest, et Plikast ja tema arengust tehtud on eriti tähtsad ja asendamatud.

Lisaks tuleb veel veebikaamera ja 2GB RAM. Mu säästuläpakas muutub poole kiiremaks ehk loodetavasti ei taha ma seda enam iga viie minuti tagant aknast alla visata ning vanaema saab oma lapselast läbi kaamerasilma näha.

Suurimad tänud MrsB-le & co-le :)

  3 Responses to “Upgrade”

  1. Ega väline ketas ei erine mitte kuidagi läptopi kettast. Läheb katki samamoodi, enamasti ka samamoodi "ühel heal päeval ette hoiatamata". Mida suurem, seda rohkem andmeid siis ühe korraga aia taha läheb :)

    1TB asemel oleks selleks otstarbeks 2x500GB RAID1 hoopis vaja olnud.

  2. Irw, ma tean väga hästi, et väline kõvaketas võib samamoodi p*rse minna, aga mis teha, eelarve on võrdlemisi piiratud, mitme ketta jaoks raha polnud. Fotod jäävad nagunii arvutisse ka, mõlemad ehk korraga otsi ei anna. Igal juhul on nüüd kindlam.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.