Feb 192010
 

Ma pesin kella üheteistkümne paiku ilusti hambad ära ja läksin voodisse. Pärast tunniajalist lakkevahtimist sai kopp ette ja tõusin uuesti üles. Sõin röstleiba või ja tomatiga ning jäätist maasikatega. Tellisin £2.76 eest fotokale lisaaku, mis peaks foto põhjal olema 1050 mAh (originaal on 700, olemasolev asendus veel vähem ja omadega läbi). Leidsin, et £35 eest saaks Abikaasa arvutile 7200 mAh aku, praegune peab tal nii umbes kümme sekundit…

Kui ma juba tehnikalainel olen, siis mainin ära, et uue läpaka ostmise tuhin läks õnneks üle. Seitse on meeldivalt kiire, ei tahagi enam iga päev arvutit aknast alla visata (st üldse ei taha… Enne tahtsin kogu aeg :P ). Rahaline seis on ka oodatust nigelam ja isegi kui see peaks paranema, oleks seda targemategi asjade peale kulutada. Nii et olen öko ja elan rõõmsalt edasi oma säästuläpakaga, millel pole parempoolset shifti, sest Plika tõmbas selle küljest ära ja kinnituse plastist tükike läks katki. Tea, kas paranduses saaksid korda teha – nupp ise on ju alles… Puhastusse tuleks igal juhul viia, kindlasti on tolmu täis + klaviatuuri alune on silmalegi nähtavalt ropp.

Kui keegi oskaks soovitada võimalikult lihtsat ja odavat viisi, kuidas eriti halba wifi vastuvõtjat boostida, oleks elu suisa lill. Praegu leiab mu kallis arvuti wifi üles ainult ruuteriga samas ruumis, eriti hea tujuga ka ühe seina või lae tagant.

Mõlgutan tulevikumõtteid ja olen elevil. Ja kolme päeva pärast nädalaks Eestisse!

  7 Responses to “Unetu”

 1. kuule, ma ei vastuta, et see tehniliselt mingitki pointi omab, aga just nägin ühes disainiblogis pilti, kuidas wifi booster oli tehtud sõelast – jah, tavalisest ikeast ostetud metallsõelast. näe:

  http://ikeahacker.blogspot.com/2009/06/ikea-strainer-wi-fi-antenna.html

  äkki on abi. aga ausalt, mina pole süüdi, kui see tegelt ei tööta:D

 2. nii, nüüd sain mina ka Sinu blogi läbi loetud. Tore oli, hakkan siis regulaarselt uuendusi ootma. Eriti seetõttu, et loodan loetud nädalate pärast ka ise olla üks "inglismaa-eestlaste koloonia" liikmetest :)
  PS minu IT-gurust mees arvas,et sõel võib antenni eest olla küll.
  Aidata võiks ka ruuteri lae alla tõstmine. Aga täpsemalt oskaks ta nõu anda, kui teaks mis marki masin Sul seal on.

 3. EI system 1201 säästuläpakas :P Ruuter on korrus allpool naabrite juures, ma ei usu, et nad tahaks seda lae alla tõsta. Praegu tuleb mu nett pika kaabli otsast läbi kahe elutoa akna :D Abikaasal on normaalne läppar, tema saab wifit kasutada.

  Jube tüütu on, et läpakaga ei saa mööda korterit liikuda, ühtki Eesti avalikku wifit ka kunagi üles korjata ei suuda.

 4. Kuule, siis osta üks kõige odavam wifi ruuter (eestis makasvad nad ca 500 eeku) D-lingi omad on eestis kõige odavamad kättesaadavatest. Pane see ruuter sinna juhtme otsa, kus sul praegu lapakas on. Ja siis peaks levima igasse tuppa.

 5. Ei, ei levi ;) Meil oli Eestis oma ruuter ja kui uks vahelt kinni panna, kadus minu arvutil nett ära. Ja nii ongi. Ruuteris pole viga, arvuti wifi vastuvõtjas on.

 6. hmm…aga siis osta uus korralik wifi kaart??? see on veel odavam :) arvutil peaks seal külje peal olema kaardi koht.

 7. Nojah, midagi sellist ma eeldasingi, et teha tuleb. Mingit kaardi kohta pole, säästuläpakas ju. Aga Abikaasa sõnul käib see tänapäeval USB-s, umbes midagi sellist ma ette kujutasingi. Eks uurime…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.