Tehnokontroll ja meeldivad pisiasjad

Käisin täna ämmaka juures. Pärast kaht kuud muutumatut kaalu on viimase kolme nädalaga ometi kaks kilo juurde tulnud – oli ka aeg sel lapsel kasvama hakata. Ämmakas mõõtis ja arvutas, et poiss kaalub praegu umbes 3 kg, sünnihetkeks ennustas kaalu 3,3-3,5 kg, mitte rohkem. Sobib! Asend oli sama, mis kolm nädalat tagasi – ilusti peaseisus ja sealt enam ära ei keeravat.

Vererõhk kõikus keskmise ja madalapoolse vahel, aga kuna enesetunne on hea, pole vahet. Mingeid soolasid oli natuke liiga palju olnud (ehkki normi piires), nii et pean nüüd rohkem vett jooma. Ja maasikaid ka kahe suupoolega pugima, kuni veel antakse – järgmise kolme nädala pärast võtab siis vereproovi ka.

Oo, ja siis ma sain teada, et kui ma lauale pikali heitsin, oli kõht korraks toonusesse tõmmanud. Ma pole nimelt kunagi varem aru saanud, kas mul siis on neid toonuseid või mitte – valulikke igatahes mitte, aga vahel olen mõelnud, kas see kõht siis nüüd tõmbas kõvaks või… Et ju siis vahel on. Aga ega ma muidugi enamasti midagi aru ei saa 🙂

All in all – etteaimatav, aga siiski alati hea kuulda, et kõik on suurepärases korras.

Ema oli nii kaua Plikaga mänguväljakul, pärast läksime korraks suurde Maximasse. Seal on see eraldi kassa, kus rasedad ja alla kolmeaastaste lastega on sildi järgi eelisjärjekorras. Parasjagu maksis üks lastega pere, pärast neid oli kaks-kolm niisama tüüpi. Mina muidugi seisin rõõmsalt saba lõppu – häda mul ju miskit pole, ei ole minust vahele trügijat, isegi kui sildi järgi tohiks. Aga kassapidaja ütles ise teistele, et nad meid ette laseks. Keegi veel midagi virises, aga sai vastuseks: mina neid reegleid ei tee. Nii et kõrgemalt poolt on käsk kätte antud, sweet. Eks ole ju ikka mugav, kui kiiremini saab 😛

Mulle see suur Maxima hirmsasti meeldib – valik on hea, ruumi palju ja hinnad ka soodsad. Mitte sugugi kõik, nagu mu ema juurde märkis, aga siiski paljud.

Aga nüüd ma lähen võtan natuke herneid, kirsse ja kommi (mm, Maximas on praegu üks itaalia maiuse nimeline komm soodukaga, hirmus head on!) ning loen raamatut, kuni Plika üles ärkab.

6 thoughts on “Tehnokontroll ja meeldivad pisiasjad”

  1. Mul oli sama lugu, et terve raseduse aja ei tulnud kaalu juurde ja viimaste nädalate jooksul tõusis ainult. 5 kilo tuli siis lõpuks kokku ja tita kaalus ka 3,5. Peale rasedust olid 5 kilo kohe kadunud ka. 😀 Selles mõttes oli hea.

  2. lähme kuu aja pärast maximasse shoppama 😀 ei saa ju seda eelisjärjekorda ometigi kasutamata jätta…

  3. Hm, minu jaoks on Maxima valik just kesine, kuigi iseenesest on seal kaupa palju. Kunagi ei saa sealt just seda mahla või muud toodet, mida tahaks. Maitse asi ilmselt.

  4. Kusjuures! Tartu suur Maxima mulle üldse nii palju ei meeldinud (oli ju see Zeppelinis? Väikestest ei räägi üldse, need on nukrad). Aga ega ainult Maximas ei tahaks käia küll, teine lemmikpood on mul Selver 🙂 Lahtine leib ja sai ja pasteet ja Eesti omanikud 😛

  5. aga tartus ei olegi "suurt" maximat, on ainult need xid ja xxid

    kiire kontroll ja selgus, et eesti ainus xxx maxima asub pärnus

  6. Zeppelini Maximas on ka see rasedate ja lastega perede järjekord, mis on tegelikult mõttetu, kuna seal on enamasti mehed, ilma lasteta ja rasedad nad küll pole…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top