Sep 102010
 

Ilmad lähevad järjest jahedamaks, seega oli viimane aeg Plika soojade riiete kohver läbi vaadata (kohver, muuseas, oli Kessu ja Tauno pulmakink).

Proovisime selga neli jakki-jopet, traksipüksid, kilekombe… Jalga sügissaapaid ja kummikuid, pähe neli mütsi, kaela salli, kätte kolm paari kindaid. Ahjaa, trikood proovisime ka – täitsa paras, kui peaks tahtma näiteks veekeskusesse minna. Plika on ju nüüd nii korralik potilaps, et võib tavalist trikood kanda küll. Kollased ujumispüksid jäävad Poisile.

Plika oli kogu selle protseduuri juures väga kannatlik – lasi mul muudkui riideid vahetada, aitas ise kaasagi, kummikuid tiris veel hiljem mitu korda jalga.

Üks müts oli väike ja üks jakk kohe-kohe jäämas, teised asjad on ilusti parajad või kohe parajaks saamas. Sügise elame kenasti üle ja kevadekski on piisavalt, aga Eesti talvega sobivat riietust meil muidugi pole, kui välja arvata ühed Lenne voodriga traksipüksid, mis Marit veebruarikuise Eesti-tripi ajal Plikale kinkis, et ta kringliks ei külmuks. Aga pükstest üksi on vist vähe :D Miskit sooja kombet ja/või jakki ja talvesaapaid ja… Kes teab mis veel. Ühed õhemad kilekindad tõi õeke, aga talveks on ilmselt soojemaid vaja.

Noo, hea küll, aega on veel selle kiire asjaga – usun, et novembrikuuni oleme kindlustatud. Nipet-näpet tahaks küll sügisgarderoobile juurde osta (jällegi naiste värk, et värvid kokku sobiks), aga pole veel tuvastanud, kus Pärnu kaltsukates hea valik lasteriideid on. Äkki sellepärast, et olen siiani ainult Humanates käinud ja nondel hetkedel oli valik igatahes niru. Eks ma katsun avastada…

  3 Responses to “Naiste värk”

  1. talveks kindlasti kombe. ja soojad, vettpidavad kindad (Lenne omad ei püsi hästi käes, meil olid Lassie kindad). autosõitudeks on jällegi mugavamad püksid+jope. talvised õueriided ostaks mina uued. paljud kasutatud on paraku valesti hooldatud ega pea enam sooja, vee- ja tuulekindlusest rääkimata. tüüpiline viga, mis tehakse, on see, et pannakse õueriideid pestes loputusvahendit. see tapab riided kohe ära.

  2. Lenne kindad peavad olema parajad, siis ei ole käespüsimisega probleemi. Meil on nii õhukesed kui paksud Lennekad ja ei ole mingit jama. Kombekas on kindlasti mugavam kui püksid-jope, aga kui laps lasteaias ei käi, siis minu arust ei ole vahet. Lasteaias on kombekaga hea lihtne, saab kiirelt selga ja on kindel, et kuskilt selga paljaks ei jää. Oma lapsega üksi (või noh, kahekesi) õues olles on ikka aega kontrollida, et kõik riided ilusti seljas on:)

  3. Mul on piigast ühed Clarksi talvesaapad jäänud (roosa-valge kombinatsioon), vettpidavad.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.