Jan 042011
 

Poiss rahunes Abikaasa süles 10-15 minutiga ja magas edasi. Ärkas veidi hiljem veel korra Plika virina peale, aga rahunes siis minu süles viie minutiga.

Plika ei allunud sotsiaalsele survele – meie läksime voodisse, tema käis ringi, pani köögis tuld põlema, mingi hetk tuli küll magamistuppa, aga virises pea keskööni, rändas enda ja meie voodi vahet, lõpuks jäi minu kaissu magama, siis tõstsin ta oma voodisse ümber.

Poiss ärkas öösel kahe paiku. Läksin temaga kööki tugitooli istuma, et teisi mitte häirida, miski hetk tuli Abikaasa ütlema, et anna ikka tissi, ta ju juba pool tundi nutab. Minu arvutuste järgi polnud see küll üle veerand tunni (lihtsalt pealt kuulata on ikka raske ja aeg tundub pikem), aga kuna olin väsinud, siis andsingi – esimest korda elus öösel istudes, mitte voodis pikali olles. Sõi pikalt ja ahnelt, kohe kui lõpetas, tõstsin voodisse tagasi ja magas edasi.

Nelja paiku vigises, rahunes süles kiirelt, 5-10 minutiga.

Ja kõik süles nutta laskmise korrad on pärast täielikku rahunemist voodis ise paari minutiga magama jäänud (enamasti esimesed üks-kaks korda voodisse pannes nuttis küll edasi ja rändas sülle tagasi, ju siis ei olnud veel nii rahunenud, oleks võinud nats kauem süles hoida).

Birx juhtis eelmise postituse kommentaaris tähelepanu sellele, mida eile isegi mõtlesin – et päevaseid söögivahesid ei tohiks liiga pikaks lasta, siis on tõenäolisem öösel söömata hakkama saada. Hea teada, et Poiss 4-6h ilma söömata hakkama saab, aga üritan päevased söögivahed edaspidi ikka regulaarsemad hoida, pika lõunaune ajal jääb muidugi pikem.

Üle kuu aja jäi Poiss veidi peale üheksat ööunne, magas kõigest kolme ärkamise ja ühe tissiga ning jäi magama ISESEISVALT. Täiesti uskumatu.

Mõlemad magavad siiani – sain rahus Abikaasaga hommikust süüa ja ta tööle saata ning natuke arvutis istuda, ei oska kohe midagi peale hakata selle süllekukkunud vabadusega. Nüüd lähen neid muidugi kohe üles ajama, et õigeks ajaks arstile jõuda.

  2 Responses to “Öine raport”

  1. Ma olen juba mõnda aega mõlgutanud samu mõtteid söögivahede pikendamise osas, aga hirm on, et siis ehk jääb piima liiga väheks… Niigi on enneolematu, et laps on 5 kuud ilma RPA-ta hakkama saanud, varasemate lastega ei õnnestunud.

    Lisaks on meil nädal veel oodata lastearsti aega, et seal siis kuulda, kas kodus interneti järgi pandud diagnoos on täiesti alusetu või seisab ees raske ja kohutav op. Omakorda veel lisaks kuulsime täna ortopeedi käest, et seesama lastearst olla eelmisel visiidil pannud poisile diagnoosi – puusaliigese düsplaasia (ilma et mina sel visiidil oleks tema jutust midagi sellist aru saanud, aga noh, beebi kisas, tähelepanu oli mujal, äkki ütleski kuidagi ilma erilise rõhuta seda? :( ) ja nüüd on ortopeedil 5 kuuse lapse puhul juba hilja seda vaid pealevaatamise ning katsumise põhjal kinnitada või ümber lükata. Et seda saab vaid täiendavate uuringutega nüüd. Samas uuringutele ei saatnud. WTF…

  2. Lapsel on ju oma piimakogus vaja kätte saada ja kui päeval ei saa, teeb seda öösel.

    Ma proovisin Moosest kah öistest söömistest võõrutada, kuid see õnnestus alles siis, kui päeval piisavalt tihti rinda andsin ja niisama lähedust pakkusin.

    Misjaoks see päevane söögivahe nii pikk olema peaks üldse? Kolm tundi on ju jumalast okei. Ma pole enne kuulnud, et keegi selliseid vahesid päeval pikemaks tahaks muuta :D

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.