Jan 162011
 

Tänu reisile ja Plika haigusele on unekool viimased päevad tagaplaanile jäänud – Poisi graafik on sassis, Plika haiguse tõttu viril ja viimased ööd pool aega meie voodis maganud, et me ise üldse magada saaks. Täna ärkasime kõik alles kümnest. Poisi lõunauni nihkus tunni edasi, aga lõppes tavapärasest varem, selle aja jooksul tuli teda lugematu arv kordi kõigutamas käia. Õhtune toauni lõppes juba siis, kui tavaliselt algab. Plika lõunauni jäi üldse vahele, mistõttu ta oli terve õhtu viril.

Otsustasime, et antud asjaoludel tundub kohane lapsed tund varem ööunne panna. Alustasimegi rutiiniga kell seitse ja poole kaheksaks olid mõlemad oma voodis. Plika oli väga viril ja nuttis kõva häälega, üritas mitu korda välja tulla – aga kustus juba 12 minutiga, oli ikka väga väsinud. Poiss hakkas Plikast paar minutit hiljem jorisema, see kestis ehk veidi üle veerand tunni, siis magas temagi. Juba enne kaheksat olid lapsed ööunes, Ennekuulmatu!

Pool üheksa nuttis Poiss viis minutit läbi une, aga magas siis edasi – meie sekkumist polnud vaja. Siiamaani on nüüd vaikus olnud.

Mina kirjutan jaanuari oste Excelist paremasse eelarveprogrammi ümber. Kõik ostud ja väljaminekud, ükshaaval, igast leivast ja hapukoorest alates. Ja naudin seda kah veel. Segane olen, vaat mis :P

Olengi omadega peaaegu valmis. Siis kiirelt duši alt läbi ja pärast seda on plaanis The Social Network… Kui just Abikaasa arvuti ekraan jälle üles ei ütle, see on tal vahel kombeks :P Minu arvuti on nii puu otsas, et filme vaadata ei saa, ei vea välja.

  4 Responses to “Mõnus õhtu”

  1. Ma olen kunagi pannud kirja kulusid, mitte ainult leiva ja hapukoore tasandil vaid ka kilohinnad, kogused ja summad eraldi. Et kui juba, siis juba. Tekkis väga täpne ülevaade kui ebatervislikult me sööme, mida oleks menüüsse rohkem vaja jne. Ja mulle kah meeldib selline raamatupidamine :) Plaanisime nüüd alates eurost seda jälle teha, pere koosseis on muutunud väga mitme inimese osas, harjumused ja tõekspidamised ei ole enam kaugeltki samad, väärtushinnangud samuti. Paar tšekki on vist juba kuhugi kadunud, aga tasuks siiski ette võtta. Andsid innustust ;)

  2. Ma panen kõigi toiduasjade puhul alati kirja ka tootja, nime, koguse ja kaalu, et hiljem oleks soovi korral võimalik üksikasjalikumat statistikat teha, erinevate poodide hindu võrrelda jne. Kena teada, et minusuguseid hulle on veelgi :D

    Ma olen omaette elu peale ehk ülikooli minemisest saati nii teinud – kuni see komme esimest korda Londonisse kolides hektilise elu tõttu soiku jäi. Eestis alustasin mitu korda uuesti, aga korralikult järje peale enne euro tulekut ei saanudki.

    Nüüd on mitmekordne motivatsioon – vaja eurodes mõtlema harjuda, remondi jaoks säästa ja remondi eelarvest ning reaalsetest kuludest täpset ülevaadet omada :P

  3. Mis programmi sa kasutad? :)

  4. http://sites.google.com/site/dsbudgethome/ – seda soovitati kunagi siinsamas blogikommentaaris ja mulle meeldib, väga loogiline.

    Peaks sellest kohe ühe pikema postituse kirjutama…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.