Jan 272011
 

Oop lubas minu soovil kirjutada Estonian politics for dummies, ootan huviga. Tahaks hirmsasti targemaks saada :P

Aga üldiselt seostus tema viimane postitus üsna hästi minu alateadlike ja naiivsete mõtetega. Poleks ju mingi probleem valida välja erakond, kelle ilusad lubadused minu maailmavaatega kõige enam kattuvad, ja siis nende poolt hääletada. Probleem on hoopis selles, et maa ja ilm lubatakse kokku, ära ei tehta aga suurt s*ttagi.

Nii mulle ongi jäänud mulje, et kõik on p*rses. Ja ehkki tegelikult on kindlasti ka sutike ära tehtud, siis mina seda suurt ei tea, sest uudiseid lugeda ma igapäevaselt ei viitsi (my bad).

Ühesõnaga – oleks kena, kui keegi peaks arvet selle üle, palju valimiseelsetest lubadustest ka reaalselt täidetud saab. Kui ma saaksin enne uusi valimisi selle kohta üksikasjaliku statistika, palju keegi lubas ja palju ära tegi, vat SELLE põhjal ma pigem kujundaks oma arvamust.

Muidu on tore. Inimesed panid mind mõtlema asjade üle, mille üle mul pole olnud kunagi varem põhjust/viitsimist mõelda. Ma isegi kavatsesin siia kirjutada igasugu mõtteid, mis mul tekkisid seoses sotsiaalsete hüvede, maksude, vanemahüvitise ja muu taolisega, aga siis avastasin Poisil tuulerõuged ja noh… Nüüd enam ei viitsi. Emade värk – oma lapse haigus on ikka tähtsam kui maailma poliitika, eks. Mitte et ma nii väga muretseks, lihtsalt poliitikast enam kirjutada ei viitsi. Niigi juba kirjutasin.

Igatahes ootan kannatamatult Oopi järjejuttu – katsugu ta see vaid kirjutamata jätta :P

  3 Responses to “Veel natuke poliitikast”

  1. http://argokirss.blogspot.com/2011/01/valimislubaduste-taitmisest-aruandmine.html – tegu pole küll Sinu valimisringkonna inimesega ja mitte alati kõige sümpaatsema tegelasega, aga see mõte tal on küll selline, mis vääriks teostamist.

  2. Jep, just seda olekski vaja. Kas see aga ka teostatav on? Ei tea… Loodame.

  3. Noh, tehniliselt pole siin midagi keerulist – kehtestada seadusega kohustus valimislubadustest aru anda ja ongi kõik. Küll aga eeldab see poliitilist tahet ja vat sellega on küll kehvasti mo meelest – mulli ajada on ju lihtsam kui reaalselt tegusid teha.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.