Taas sajab valget lund väljas…

…ehkki käes on juba märtsikuu.

Ühesõnaga ajaloo mõttes võib ju ära mainida, et pärast pikemat päikeselist ja kevadist ilma, kui mu mõtted olid juba peatse kevade ja sünnipäeva saabumise peal, hakkas jälle lund sadama.

Aga üldiselt mulle lumesadu meeldib. Veidi kohatu ta kevade saabumist arvestades ju tundub, aga ega meie kliimas ei tea kunagi. Eks siis on natuke mõnusat pehmet valget katet, õige pea sulab see ju nagunii ära.

Poiss hämmastas mind täna – ta ärkab tavaliselt kuue paiku, laliseb maksimaalselt tunnikese ja hakkab siis protesteerima, kuni teise tuppa saab. Täna hängis mul voodis kolmveerand üheksani! Kaheksast alates küll koos Plikaga, kes teda üsna hästi lõbustada oskab, aga siiski. Juba see, et ta kella kaheksani minu kõrval nii rahul oli, on ime. Sain tavapärasel kombel kauem voodis vedeleda, ehkki täna oli minu kord vara tõusta, sest Abikaasa jõudis töölt koju öösel kell neli.

Naljakas, kuidas väärtushinnangud muutuvad. Vanasti tähendas kaua voodis vedelemine kaheteistkümne või kaheni magamist, nüüd on 6-7 väheke vara, 8 tavaline, 9-10 puhul juba tunne, et luksus. Õnneks oleme me Abikaasaga hoolimata pool ööd üleval olemise lembusest mõlemad hommikuinimesed, nii et ümber harjumine pole just üleliia keeruline olnud.

3 thoughts on “Taas sajab valget lund väljas…”

  1. Mismõttes!?! See oli mu ainuke mõte hommikul, kui ärkasin selle peale, et kuulsin akna taga häält, mis kahtlaselt meenutas lume lükkamist talvel…

  2. jee, ma sain ka täna pea 8ni magada 😀 tavaliselt on äratus 6-6.30 😀 ja teismelisena olin ka tõesti õnnelik selle üle, kui 12 ajal sai voodis silmad lahti tehtud… äkki pensionieas jälle 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top