Jul 192011
 

Sai ühte teise kinnisesse kohta üks jutuke kirjutatud, panen õige siia ka.

Unest: ärkab 6-7, magab päeva jooksul kaks und, mõlemad 1,5-2h, esimesse läheb 9-10, teise 14-15, õhtul magama 20-21, magab 99% ajast öö läbi. Mõtlesin ükspäev, et Plika magas sel ajal juba ainult ühe une, aga tema ärkas 8-9 paiku ja läks voodisse 21, siis oli lõunauni 13-15. Oeh, kas Poiss ka kunagi nii normaalsel ajal ärkama hakkab?

Söögist: sööb kõike ja hästi. Saab läbisegi purgitoite ja meie toite – kui on selline, mis talle sobib, siis saab, kui ei, siis purgist. Aga magusaid purgikaid enam ei osta, need talle väga peale ei lähe (mäletatavasti alguses ainult need sobisidki), aiast ja mujalt sööb kõiki marju suure isuga – maasikaid, vaarikaid, tikreid, sõstraid, mustikaid, mureleid… Allergiat pole õnneks millegi peale tulnud. Haarab ise lusika järele ja üritab seda suhu panna, aga ma olen jube mugav ja ei viitsi plödistada, annan ikka ise. Joob nokaga tassist, millel on tihend ära võetud – tihendiga nagu natuke jõi, siis aga jälle mitte, kuumal suvel ei taha liiga vähese joomisega riskida. Ilma tihendita tassi aga tema kätte anda ei taha, sest ta keeraks selle kohe tagurpidi ja kõik oleks märg. Peab ikka uuesti tihendi tagasi panema, harjugu ära :P

Tissist: saab alati enne ööund, enamasti varahommikul pärast ärkamist ja vahel enne päevaunesid. Sööb alati isuga, mina veel lõpetada ei plaani, piisab täiesti hommik-õhtu variandist, päevased saab vajadusel vabalt ära jätta ja tegelikult saaks isegi hommikuse. Ja noh, kui tõesti vajadus peaks tekkima, eks saaks ka õhtuseta hakkama, aga kuna see on osa une-eelsest rutiinist, siis oleks kindlasti keerulisem magama panna. Siiani pole mul olnud vajadust tema uneajal ära olla. Plaanin jätkata tissitamist, kuni viitsin. Päevased korrad jätan ilmselt mingi hetk täitsa ära, aga veel ei tunne, et peaks.

Oskustest: istub juba mõnda aega ise. Oskab madalamate asjade peale ronida, kui aknast välja vaatab, tahaks kogu aeg sealt välja ronida. Oskab asju sisse panna, no näiteks klotse ämbrisse (mitte veel aukudest muidugi, ikka niisama). Oskab auguga kettaid pulga otsa võtta. Käputab kiirelt ringi, ajab ennast kogu aeg püsti ja käib mööda ääri, paar korda on lühidalt ka iseseisvalt seisnud, aga pikemalt mitte ja iseseisvatest sammudest pole veel haisugi.

Õega mängivad järjest rohkem koos, see on hästi lahe. Ikka nii, et Plika jookseb eest ära, Poiss käputab järele ja mõlemad naeravad kõva häälega. Või Plika ronib mängumajja, Poiss talle järele, siis müravad seal. Ega ma täpselt ei teagi, mis nad kõik veel koos ära teevad, ma kasutan täiega seda ära, et ma saan oma asju teha… Ükspäev näiteks sain pesu välja kuivama panna ja ei kuulnud selle aja sees kordagi toast kisa, sellist asja pole varem juhtunud :D

Hambaid on endiselt seitse. Numbreid ei oska öelda, sest pole 9. kuu läbivaatusest saati kordagi kaalunud ega mõõtnud.

Rohkem ei oskagi miskit öelda. Maailmaarmsaim põnn on, mis muud :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.