Jul 242011
 

Mina sain voodisse peale nelja ja polnud jõudnud veel magama jäädagi, kui Poiss poole viie ajal jaurama hakata otsustas. Pärast tissi õnnestus ta siiski tagasi magama saada, nii et ärkas alles pool kaheksa – mina sain seega magada nii umbes kaks ja pool või kolm tundi, ärkamine oli üsna vaevaline. Tõeks osutus aga see, et võimalus lastetuba sättima minna andis palju jõudu juurde. Poiss jäi pool kümme esimesse unne, Plika (väheke haiglane) ärkas pool üksteist, Abikaasa pool kaksteist :D Kolme tunniga suutsin kõik mänguasjad ja muu kraami nii ära kolida, et kui Plika ärkas ja mind otsima tuli, panin just viimaseid mänguloomi riiulisse.

Nüüd on vaja otsustada, kui palju fotosid seinale tuleb, millised täpselt, õmmelda tugitoolidele katted, osta seinakell ja prügikast, muretseda laua äärde väikesed toolid, maalida või kleepida värvitud mööblile midagi lõbusat ning mõelda välja, kuidas katta koledaid tapeedipragusid – vaat seal Poisi voodi kohal, Iirise imeilusa maali ümber, on endise akna “raam”, mis tapeedist pragudena läbi kumab. Eks ta hädapärast võiks ju ka nii jääda, aga äkki mõtlen midagi lahedat välja. Ahjaa, ahjuga võiks ehk ikka ka midagi ette võtta, et see ilusamaks saada… Kuna see aga varsti lammutamisele läheb, siis eriti vaeva näha ega raha kulutada ei kavatse – leiaks kuskilt mingi suure laheda plakati, mis ära kataks vms, värvida küll ei viitsi.

NII mõnus oli mänguasju mööda tuba laiali paigutada. Elutoas oli nende jaoks ainult üks kapp, mis oli asju nii täis tuubitud, et tagantpoolt polnud võimalik midagi üles leida, ja kaks kapipealset… Nüüd on nii palju kappe ja riiuleid ja sahtleid, igal asjal on oma koht. Tõeline rõõm oli kõike paika sättida.

Poiss jäi esimesel õhtul uues toas täiesti rahulikult magama.

Aga hea küll, mis ma ikka pikemalt jahun, näitan parem fotosüüdistusi. Kindlasti oleks paremini saanud, aga esimese katsetuse ja säästuremondi kohta on tulemus mu meelest üsna mõnus. Kui viimane lihv antud saab, siis kindlasti veel mõnusam :)

CIMG4400

CIMG4402

CIMG4404

CIMG4407

CIMG4412

Nüüd tahaks veel koridori riiulid ja nagid üles panna, magamistoa kappe koristada, kooki ja muffineid peaks küpsetama (meile toodi eile kast vaarikaid ja need tuleb ära teha), emalt üheks päevaks saadud sügavpuhastava tolmuimejaga kõikvõimaliku pehme mööbli üle tõmbama, poodi tuleb ka veel minna ja… No ma huviga vaatan, palju me jõuame, enne kui uni maha murrab. Ma päeval laste uneajal tukkusin tunnikese, aga korralikult magama jääda ei õnnestunudki… Praegu on veel igatahes päris kobe tunne.

Homme peaks ideeliselt elutoa tühjaks tassima, teisipäeval seina ära värvima, kolmapäeval ja neljapäeval põranda, reede pärastlõunal saab siis ehk mööbli tagasi panna. Ühtlasi tuleks nende viie päeva jooksul öökapid valmis ehitada ja Lõuna-Eestist kiigepuu-mängumajake-liumägi järelkäruga ära tuua.

Ütleme nii, et tegevust jätkub :D

  13 Responses to “Põhimõtteliselt valmis”

 1. oi, kuidas mulle meeldivad korras riiulid ja kui iga asi oma koha peal on :) kahju ainult, et lastega see kauaks nii ei jää :)

  päev läbi käin ja koristan mänguasju kokku, et silm puhkaks :)

 2. Su plika magab rahulikult võrevoodis? Me vist peame Moosese tavavoodisse kolima. Nii lootsin, et saab vähemalt järgmise aastani võrekas olla. :/

 3. Kertu, ma ka käin ja koristan pidevalt :D Ja nüüdsest räägin kogu aeg Plikale, et pärast ühe asjaga mängimist tuleb see enne ära panna, kui uus võtta. Täna saime üsna hästi hakkama.

  Anu, magab küll, jah, miks ei peaks? Ta saab ju ise sisse-välja käia, pulgad on ära võetud. Saime selle voodi muu mööbliga tasuta kaasa, teenib meid hästi :P Mingi hetk on plaanis pikendatav osta ja Poiss äravõetud pulkadega võrekasse kolida… Aga sellega on veel aega.

 4. küll te olete tublid… lastetoas on valged vaibad sirges rivis :)
  nii äge!

 5. Tublid olete!! Ja lastetuba näeb täitsa kobe välja :)

 6. Väga armas lastetuba! Eriti armas on, et ei ole tüüpilisi roosasid ja siniseid värve.

 7. tahan ka vaarikaid, kas saaks odavalt osta kuidagi teie kaudu? :P

 8. Eh, need toodi palumata kellegi Abikaasa sugulase käest, täitsa tasuta… Mitte kõige parema kvaliteediga, palju läks prügisse… Ühesõnaga ei oska aidata :P

 9. väga kena tuba! mulle hirmsasti meeldib vaadata, kuidas teistel on mööbel ja asjad paigutatud, saab alati häid nippe. kuskil eelmises postituses oli sul kummutisisu ka piltidel. tabasin end mõttelt, et isver, äkki ma olen mingi imelik, et meeldib teiste kappidesse niimoodi piiluda… ei ole, onju :P

 10. On tõesti väga ilus tuba!

 11. Ahju koha pealt niipalju, et ühes Kodutunde saates värviti vana talumaja iidvana rippuva värviga ahi mingi imevärviga üle. meistrimehed seal rääkisid, mis värv see on. ainult lahtine värv tuleb maha nokitseda. see oli see saade, kus ema oli ära surnud ja jäi palju lapsi, isa + vana ja haige jalaga vanaema.
  pärast nägi ahi suht kõbus välja küll. liiga lähedalt nad igaks juhuks ei näidanud, aga palju kenam küll, kui enne :)

 12. Tore tuba tõesti! Sul tugitoolide peal mänguasju ja patju, kas on üldse vaja katetega jahmima hakata? Mu meelest on ilma ilusam, kui selle riidega. Või nt lihtsalt pleed peale visata. Palun vabandust, aga see ei anna asu kohe :D

 13. Nagu sa ütlesid, maitsed on erinevad. Minu meelest näeb toolide praegune kate üsna kole välja ja too kollane riie meeldib väga.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.