Jul 272011
 

Pilte arengust kahjuks näidata pole, sest mina täna kodus ei käinud, Abikaasa tegutses seal üksinda. Elutoa põranda värvib homme teist korda üle, reede õhtul või laupäeval saab mööbli sisse tagasi tõsta. Siis on vaja kõik asjad kappidesse tagasi paigutada, mis tähendab lõputut sorteerimist ja ära viskamist – lubasin endale, et seekord ei lähe mitte ükski asi niisama kappi tagasi, kõik peab olema läbi mõeldud, organiseeritud ja omal kohal. Siis on vaja kardinaid ja tugitoolikatteid – kangad leida ja valmis õmmelda.

Ei suuda otsustada, mida teha arvutilauaga. Algne plaan oli praeguse asemele üks väiksem valge panna, no teate küll, selline traditsiooniline nõukaaegne köögilaud. Aga see tuleks siis üle värvida… Ja meil on nüüd tegelikult kolm arvutit, nii et suurem laud oleks kohasem. Samas Plika oma arvutit nagunii eriti ei kasuta, see suur laud ei sobiks oma värvi poolest nii hästi, mulle ei meeldi selle kuju (sihuke kontorilaud, mille äär pole sirge) ja sellel pole sahtlit kah, ma nii tunnen sahtlist puudust. Samas suure laua peal oleks rohkem ruumi (meile meeldib ju arvuti taga süüa) ja sahtli asemele võiks mõne ilusa kasti muretseda, kuhu kõik asjad siis peitu panna saaks. No aga kuju ju ikkagi ei meeldi ja värv ka mitte… Oeh! Tahaks suurt valget kirjutuslaua nägu lauda, kus oleks ideaalis kõrvuti kaks sahtlit, nii et mahuks kahekesi laua taha istuma ja… Samas ei viitsi küll kuskilt uut lauda otsima minna, peame ikka olemasolevatest ühe valima. See värvimine poleks lõppude lõpuks üldse raske… Mh.

Magamistuppa on vaja teha öökapid – seal on mingid jupid, mida on vaja saagida, Abikaasa sai töökaaslasega kaubale, et too toob oma sae, mis selleks sobib, seda nad peaks homme tegema. No ja siis saavad Abikaasa ja ema mees jupid kokku keevitada. Samuti tuleb magamistoas riidekapid korda teha (saime ju just teise kapi juurde, tulevad põhjalikud ümberkorraldused) ja kardin valmis õmmelda.

Koridori on endiselt vaja mütsiriiul ja nagi üles panna. Kööki on vaja kardin õmmelda, ka üks riiul ja külaliste nagi üles panna ning pliit ära remontida (no see viimane ei sõltu loomulikult meist – peaasi, et võimalikult kiiresti korda saaks).

Lastetoa kohta kirjutasin juba kusagil varem ka: on vaja leida või teha väikesed toolid, õmmelda valmis tugitoolikatted, tekitada mööblile maalingud või kleepsud, mõelda välja, kas ja kuidas varjata koledat ahju ja tapeedipragusid… Ruloo peaks homme kätte saama, see on ka siis vaja paika panna.

Nii lastetuppa kui elutuppa oleks vaja seinakella, normaalset (loe: kaanega) prügikasti ja sobivas toonis patju (või suvalisi patju ja padjakatteid, mis tuleks siis samuti õmmelda). Ja muidugi fotosid! Ja siis on veel natuke tilu-lilu, mis võiks puht dekoratiivsetel eesmärkidel mööda elamist laiali paigutada.

Kui tuhaplokkidest lahti saame (see juhtub ilmselt millalgi järgmisel nädalal), siis saab laste nurgakese õues sisse seada. Abikaasa on kaaslastega just praegu tagasiteel – kui see tüüp, kellelt järekäru laenuks saime, poleks ise kaasa läinud, poleks ta üksi lahti võtmise ja tükkide ära mahutamisega hakkama saanud, keegi ikka hoiab meid täiega. Sellele kaadervärgile oli vist paari redelipulka juurde vaja, siis muidugi liivakasti liiva… Ja võib-olla üht kiike ka, meil endil on ju ainult kinnine titekiik – ma küsin ilmselt naabritelt, kas nad oleks nõus näiteks sellise variandiga, et nende õunapuu küljes oleva kiigu ka sinna riputab, seda kasutab nagunii ainult nende lapselaps, kui külas käib… Samas ta võib-olla pigem kiiguks seal nende aiapoole peal, et ilmselt oleks vaja siiski endal teine tavaline kiik ka muretseda. Ja korvpallirõngast on vaja :)

Huvitav, kas nüüd sai kõik kirja, raudselt midagi ununes :P Peaks sellest postitusest mingi hetk to do listi suurelt välja kirjutama ja nähtavale kohale kleepima, et sealt siis järjest asju maha kriipsutada, et miski ei ununeks. Ajaliselt peaks isegi hakkama saama, peab lihtsalt usin olema… Potentsiaalsed probleemid on aga kõik need asjad, mis nõuavad väljaminekut – midagi suurt küll pole, aga raha on kohe jube vähe. No eks me kuidagi kombineerime.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.