Jul 292011
 

Oh, mul on sellest pealesunnitud tegevusetusest nii kopp ees! Iseenesest muidugi hea ajastus, et Poisi haigus sattus tulema täpselt siis, kui ma poleks saanud kodus nagunii midagi teha, nii et remont selle tõttu venima ei jäänud, nagunii oleksin pidanud ema juures kügelema. Ja emast on tohutult suur abi olnud, kodus oleks virila Poisi ja samuti tähelepanu nõudva Plikaga hakkama saamine ilmselt veel keerulisem olnud. Nii et jällegi – sai hästi sätitud.

Aga oi, kuis tahaks juba koju tagasi. Nii palju on teha, käed sügelevad!

Täna sain paar tundi “vaba aega”, et kodus pesu pesta ja Merlist võõrustada. Nii ütlemata tore oli teda üle pika aja näha! Ma olen ju harjunud külalisi ikka korras kodu ja ise küpsetatud koogiga vastu võtma, seekord läks hoopis nii, et kõik oli sassis ja remont pooleli, isegi hommikul süüa ei jõudnud… Merlis tõi mulle topsi kohvi ja kaks Supelsakste saiakest – jumalik, tõepoolest. Mina sain talle ainult teed pakkuda, nii me siis istusime sassis köögilaua taga ja lobisesime – sain vähemalt natukenegi teada, mis tema elus toimunud on (puhas ebaõiglus, et ta enam ei blogi, temal on minu eluga kursis hoidmise suhtes ilmselge eelisseis).

Oo, ja ma sain teda pommitada igasugu sisekujunduslike küsimustega, sain kohe mitu-mitu head ideed, millele poleks ise tulnud… Ja otsustasin tema abiga ära mitu asja, mida üksi paika panna ei suutnud.

Elutoa seinale tuleb üks suur lõuend (jaa, see kõige suurem) – Krista tehtud perepilt. Kahest teisest seinast kolin pildid magamis- ja lastetuppa, sinna saab siis väiksemas formaadis raamitud pilte panna – ühele seinale pulmadest, teisele ilmselt veel Krista omi, eks vaatan ja valin. Nii on ühest küljest efektsus ja vau-efekt, teisest küljest saan ikka kõik ilusamad pildid suuremana ära näidata, ilma et liiga kirjuks läheks. Tulevikus on plaanis mõned pulmapildid ikka ka suuremalt ja lõuendile teha – aga seda siis, kui on rohkem seina, kus neid vääriliselt eksponeerida. Hetkel tundus kõige suuremaks pildiks kohasem ikkagi perepilt – meid on ju nüüd neli, mitte ainult kaks :)

Aga kardinad, selles suhtes ma ikkagi veel natuke mõtlen, mitte ei suuda otsustada. Vat mul on ainult üks kardinapuu, eks:

CIMG4453

Ma alguses mõtlesin, et panen sinna külge nii õhukese kardina kui ka külgkardinad, viimased puhtalt värvi lisamise eesmärgil. Üleminekukohtades oleks kardinad topelt, ühe rõnga küljes kaks kardinat. Külgkardinaid ette tõmmata ei saaks, kardinaid akna eest ära tõmmata saaks ainult üheskoos, aga meil on ruloo nagunii, polekski vaja. Ja õhuke kardin ei tohiks ka teise kardina all ühe rõnga küljes kuidagi imelikult hoida, sest ta on, noh, õhuke :P

Merlis arvas, et ma võiks vabalt seda teha ja ei jääks kole, aga tema paneks siiski ainult õhukese ja värvilise. Mullegi on see variant algusest peale ilusam ja ahvatlevam tundunud, aga ma ikka jubedalt muretsen sellepärast, et siis ei pääse nii palju valgust sisse. Samas… See tuba on nüüd ise üleni valge! Valged seinad, lagi, põrand… Kolm sektsioonitükki saab laiali paigutatud, need ka seda valget väga ära ei kaota… Äkki tõesti ei oleks sellest värvilisest õhukesest kardinast siis väga hullu. Ja see peaks olema muidugi kindlasti selline, mis eriti läbi ei paistaks – umbes nagu lastetoas. Ja see ei saa olla maani, vaid ainult aknalauast õige vähe allapoole (umbes nagu praegune, no tiba pikem võiks olla), sest akna alla tuleb vastu seina diivan – see on kahest tugitooliosast, mis nihkuvad kergelt paigast, need küll võiks häda pärast seinast veidi eemale jätta, et maani kardin ära mahuks, aga lastel on kombeks sealt aknast välja vaadata, siis nad kisuks kogu aeg seda pikka kardinat, jääks sellesse kinni jne… Ühesõnaga lühem on mõistlikum. Odavam kah :P Maani kardina saame magamistuppa.

Lastetoa jaoks sain ka paar head nippi ja soovitust, kuidas edaspidi nii sättida, et rohkem tervikut tekiks. No eks te näete, kui ma neid ideid vaikselt ellu viima hakkan.

Praegu on elamine siiski üsna värvihaisune, nii et oleks targem lapsed vist veel homme ka sealt eemal hoida. Ehk saab nii, et mehed panevad hommikul mööbli paika, siis võtab Abikaasa siin lastevalve üle ja mina saan minna asju omale kohale sättima. No eks näis…

Paar pilti tegin kah.

Meie wifi on hetkel kilekotis :P

CIMG4454

Valgeks värvitud sein on lähemalt vaadates ruuduline, tapeedi triibud kumavad alt täiega läbi. Õnneks pole see häiriv, vaid pigem jabur, ja seda näeb ainult lähedalt vaadates:

CIMG4457

Ja nendest juppidest saab lastele õige pea uhke mänguplats:

CIMG4458

  One Response to “Saaks juba sättima!”

  1. Kas te wifi seal kilekotis ära ei küpse? :o

    Ja sellele kardinapuule saab ju ikka õhukese kardina jaoks eraldi siini lisada? :) Või on see mingi teistsugune kardinapuu…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.