Oct 182011
 

Esimesed kaks korda tegin hapukoort nagu jogurtit – jahutasin koore 45 kraadini ja lasin siis 20 tundi seista (nojah, jogurt saab mul küll nelja tunniga valmis). Ei tulnud nagu päris õige. Aga netis ju kirjutas ka tööstusliku tootmise kohta, et nemad jahutavad 20 kraadini ja kui ma Nelelt nippe küsisin, siis tema soovitas sama.

No ma päris 20-ni ei jõudnud oodata, oli vast pigem 25, lihtsalt ei viitsinud eile kauem üleval olla. Kui täna õhtul 20 tundi täis sai, siis vaatasin korra sisse ja lasin kaks tundi veel seista. Siis arvasin, et enam pole mõtet, segasin läbi ja proovisin… Täitsa hapukoore maitsega! Abikaasa arvas, et see on pigem lahjemat sorti, aga ega mul polegi rasvasemat vaja, ma olen täitsa rahul.

Huvitav, kaua kodune hapukoor säilib… See koor oli ka reedese piima pealt – no avastasin eile, et nii palju on alles, tuleb ära teha. Nutikam oleks olnud muidugi kohe reedel :P

Äge igatahes. Nüüd saab siis koorest hapukoort ja jäätist teha.

Praegu mul veel võid on, aga kui otsa hakkab saama, proovin ise teha – lugesin netist õpetusi, polegi muud, kui vahukoor “üle” vahustada, kuni vedelik eraldub ja siis tuleb võid külma veega pesta, kuni vesi selgeks jääb. Põnev :D

  7 Responses to “Hapukoor? Tehtud!”

  1. …kas Sa avaldaksid äkki täpsema retsepti. Ma kas ei oska või tõesti ei ole kuskil, igatahes guugeldades ma ei leia detailsemat õpetust.

  2. Lihtsalt annan märku, et elan sinu piimatoodete elule kaasa.

  3. Mina lähtusin ühe foorumikaaslase katsetusest ja vist Toidutarest leitud hapukoore tööstusliku tegemise kirjeldusest, mida olen kunagi blogis linkinud ka, ei viitsi praegu üles otsida. Muus osas tegin nagu jogurtit – kuumutasin 90 kraadini, aga lasin jahtuda mitte 45, vaid 20-ni ja seisis tekki keeratult soemüüri ääres mitte 4, vaid 20 tundi.

  4. sa oled ikka täitsa segi, heas mõttes. peab ikka viitsimist olema. respect!

  5. …ja kuumutasid koort, nagu ma aru saan ja lisasid jogurtijuuretist?

  6. huuh, viitsiks ma siis iga õhtu omale sooja söökigi teha, aga sa teed hapukoort-jogurtit-maailmaimet :)
    vau :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.