May 072012
 

Ma rääkisin kõigile, et igasugune shoppamine Luxis jääb ära, sest rahaline seis ei luba seda. Aga no teate küll, mis juhtub, kui naised välismaal linna peale lasta :D Maris ütles, et tal oleks vaja kingapoodides käia ja mul tuli meelde, et olen juba kaks aastat edutult musti ballerina-tüüpi kingi otsinud, eelmised said aukude tõttu ära visatud. Samuti oleks vaja suveks mõnusaid ja mugavaid plätusid – eelmisel suvel ostsin kaks paari (õnneks polnud kallid), mõlemad osutusid nii ebamugavateks, et käisin ikka edasi nonde vanade plätudega, mis sel suvel juba viis aastat vanaks saavad ja iga hetk laguneda võivad.

No ühesõnaga, ma leidsin, et kingade ost oleks igati õigustatud. Nii me poode ründasimegi.

Marisel oli samuti musti kingi vaja ja lõpuks juhtus nii, et ostsime ühesugused. Minul oli tavaline probleem sellega, et 41 suurust paljudel mudelitel lihtsalt polnud ja olemasolevad olid tihti liiga väikesed või ebamugavad. Marisel on jalanumbri poolest veidi kergem, aga tema ei leidnud ka midagi… Ja lõpuks siis sobisid mõlemale samad kingad. Ideaalis oleks küll nahast tahtnud, aga mis teha – vähemalt sisetald on nahast ja maksid kõigest €18.99 :P

Plätusid leida on mu meelest isegi raskem. Igasuguse jalatsi puhul on äärmiselt tähtis, et see oleks võimalikult mugav – mida jäigemast materjalist, seda halvem on. Aga kinnised kingad püsivad vähemalt üldiselt paremini jalas… Plätud on miskipärast suures osas täiesti kõva ja õhukese tallaga, mis on tohutult ebamugav. Või siis lihtsalt liiga suured, mõeldud kõrgemale jalale, see pole jällegi mugav.

Ma ei taha täitsa musti plätusid, sest ma ei kanna suvel pea üldse musta. Praegused vanad on musta-valge triibulised, see on täiesti okei. Aga täitsa must on… Liiga must :D Ja lumivalge ei meeldi ka üldse, see pole üldse minu maitse, paraku on heledatest ülekaalus just need täiesti valged. Mina tahaks naturaalset või kreemikat ja nagu kiuste on kõik vähegi mugavad või kenad plätud lumivalged, kreemikad seevastu ebamugavad või koledad. Murphy, eks.

Leidsin tegelikult kahe plätud. Ühed olid jalas nii mugavad, et ruigasin mõnust, aga värvivalikus oli otse loomulikult vaid must ja valge, jalas polnud ka kõige kenamad. Kuna välimus loeb, siis jäid ostmata. Teised ei olnud jalas NII mugavad, aga siiski täitsa mugavad ja kenad nägid välja ka. Värv on neil aga tumepruun, mis on minu ideaaliga võrreldes tibake liiga tume. Kui need oleks olnud €20 kandis, siis oleks ära ostnud, paraku maksid €36.95 – ma oleks nõus selle raha maksma küll, aga seda täiesti ideaalse asja eest.

Tegin poes salaja pilti ka, et saaks kodus veel mõelda. Näe, sellised:

Homme on Maris tööl ja mina omapead. Mõtlesin kingapoodides veel ühe tiiru teha ja põhjalikumalt ringi vaadata, äkki jäi midagi kahe silma vahele. Lähen ühte kaubanduskeskusse ka, mis veidi kaugemal asub, seal on ehk valikus midagi uut.

Aga ma ei tea. Kui ma ei leia midagi paremat, äkki peaks ikkagi nood pruunid ära ostma? Sest tegelikult on need ikkagi ilusad ja mugavad ja seda pruuni värvi on ju ainult paar nahariba… Mh, ma ei tea. Plätusid oleks väga vaja, Eestist pole miskit leidnud (see kevad pole muidugi otsinud ka)… No eks ma homme vaatan.

  3 Responses to “Kingajutt”

  1. No plätud mulle väga meeldivad. Minu arvates on pruuni vähe, just need värvilised “klotsid” annavad kogu kinga ilu edasi…

  2. […] 2012 mais käisin Marisel Luxis külas ja leidsin lõpuks mustad ballerinad. Küll kunstmaterjalist, nii et mitte just ideaalne variant, aga on siiski täitsa mugavad ja maksid vaid €19. Olen neid palju kandnud ja kannan kindlasti veel rohkem, siiani on väga korralikud. […]

  3. […] leida heledad plätud, mida otsin juba vähemalt kolm aastat – esimene otsing sai kajastatud siin postituses. Vahepealsete aastatega tuvastasin, et tõepoolest on enamik plätusid lumivalgeid, mida […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.