Jun 092012
 

Epp jagas paar päeva tagasi FB-s üht äärmiselt toredat blogipostitust, mis kirjeldab ühe täiesti tavalise, mitte vähimalgi määral rohelise ega metsapoolse ema mõtteid waldorfkoolidest – kuidas ta selle teemaga tutvus, kuidas tekkis huvi, mida ta oma uuringute käigus leidis, mis meeldis, mis muretsema pani… See kõik on tõeliselt mõnusasti kirja pandud – ja need on nii täpselt minu mõtted, kui üldse olla saavad.

Nii et keda see teema vähegi huvitab, siis soovitan soojalt lugeda.

Meie oleme küll rohelise mõtteviisiga, aga oma olemuselt ja eluviisilt siiski pigem need kiirustavad tänapäeva inimesed. Nii et ka selles mõttes sobiks meie lastele waldorfkool hästi.

Me läheme nüüd ise ära Soome, seega Pärnu waldorfkooli loomisel aktiivselt kaasa lüüa ei saa. Mulle igatahes tundub, et seal on kokku saanud kamp aktiivseid lahedaid inimesi, kes selle tõepoolest ära teevad. Ma väga loodan ja hoian pöialt, et ka Pärnusse tuleks võimalikult ruttu waldorfkool. Ja mida enam ma mõtlen, seda enam ma arvan, et minu suurde armastusse Sütevakasse võivad lapsed minna gümnaasiumiossa.

Eks näis. Eeldusel, et mõlemad koolid Pärnus õigeks ajaks olemas on (st Sütevaka saab algklassid tehtud), siis panen ilmselt lapsed nii waldorfi järjekorda kui viin Sütevaka katsetele. Aga süda ütleb praegu küll, et 1-9. klassini imponeerib mulle waldorfharidus kõige rohkem.

Aeg annab arutust.

  One Response to “Üks väga hea kirjutis waldorfkoolidest”

 1. Kõigepealt suur aitäh ilusate sõnade eest :)

  Mul on äärmiselt hea meel saada vastukaja oma blogipostitusele, kuid veelgi parem meel on mul saada teiste inimeste arvamusi ja mõtteid sellesama küsimuse kohta, mille üle ma oma pead seal murran.
  Mul on hea meel näha, et on veel neid inimesi, kes samuti mõtlevad ja kaaluvad. Et tegelikult on täiesti normaalsetes peredes täpselt samasugused küsimused üleval.
  Koos on ikka kergem ja veenvam.
  Aitäh.

  ps. mina olen hetkel 70/30 Waldorfi kasuks.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.