Sep 272012
 

Vaatasin USA modellide 19. hooaja viis esimest osa ära ja olen meeldivalt üllatunud. Nad on hästi palju asju ära muutnud ja kui tavaliselt olen ma sarjade puhul pigem muutuste vastane, siis seekord oli mul vanadest asjadest nii kõrini, et uued on teretulnud. Hea küll, rangelt võttes on nad üritanud viimased x hooaega iga kord teha midagi eriti erilist ja suurt ja põnevat ja senini on need kõik tundunud ülepingutatud jama vaatajanumbrite päästmiseks… Aga seekord on kuidagi teistmoodi.

Kumbagi Jayd pole enam üldse sarjas – blondist oli mul juba üsna siiber ja eks mustagi jauramised hakkasid tüütama. Nende asemel on üsna pandav must meesmodell ja oh, mis eriti äge – nüüd võetakse arvesse ka vaatajate arvamust. Pildid pannakse netti, inimesed saavad hääletada ja soovi korral oma arvamuse ka videoklipina anda. Kogu selle “rahva hääle” edasi andjana on neljandaks kohtunikuks väidetavalt väga kuulus moeblogija Bryanboy. Mina pole temast muidugi kuulnud, aga ma olen ka kõike muud kui moepede ja Tyral on ikka kombeks nimetada kõiki, kes tema saates osalevad, kõige-kõigemateks. No mulle see kutt lihtsalt meeldib :D Aa, ja vahepeal osaleb ka andekas moemaailma mõnitaja P’Trique, kellest ma jällegi polnud varem midagi kuulnud, aga tema videod on naljakad küll.

Välja läheb nüüd punktisüsteemi alusel – hinnatakse kümnepallisüsteemis, üks hinne challenge‘i eest, igalt kohtunikult foto eest ja üks rahvahääletuse keskmine. Teoreetiline maksimum kokku siis 50, aga rahvahääletuselt ei ole muidugi kuidagi võimalik maksimumi saada, keskmine on siiani 4-7 vahel kõikunud (ja päris 7 vist polegi ette löönud, tavaline on 5-6, halvematel veidi üle 4, parimatel veidi alla 7). Aga challenge‘i eest saab ikka keegi alati 10p ka, samamoodi kohtunikelt parimad fotod. Ja tänu punktimajandusele pole ka enam seda tüütut kohtunike omavahelist arutamise aega (deliberation), mille alati edasi kerisin :P

Ühesõnaga uutmoodi ja mulle meeldib. Osalejate iseloomud on ka sellised piisavalt huvitavad sattunud. Tyra tundub endiselt võlts, aga õnneks teda väga palju ei näidata.

Mind täitsa huvitab, kas ma olen ainus, kellele see uus formaat meeldib või on teisigi? Sest no need viimased hooajad, All Stars ja US vs UK olid ikka täielik õudus…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.