Nov 282012
 

…saime lõpuks ometi lastele saapad ostetud!

Kuna meie saabumise ajaks maha sadanud lumi sulas üsna kiirelt ära ja ilmad jäid kõikuma 5-10 kraadi kanti, ei viitsinud kuidagi varem minna. Nüüd aga läheb jälle külmaks, nii et polnud seda käiku enam kuskile lükata.

Olin saanud soovitusi mitmete poodide kohta, kust võiks soodsa hinnaga laste saapaid otsida. Lisaks tuli mingi reklaamleht, kus tundusid ka ühed sobivad. Meie hinnapiir oli 300 NOK, see leht pakkus suisa 199.- eest. Läksime siis proovima, aga need olid jube kõrged, tundusid niiii suured ja kohmakad, soe sisu oli kuidagi naljakas ja Poisi suurust polnud ka – olime talle plaaninud 26 osta, aga seal oli kõige väiksem 26 2/3. Ta küll jooksis nendega ise üsna rõõmsalt ringi, aga jäin kahtlevale seisukohale. No ei näinud head välja.

Mõtlesime siis, et vaatame mujalt ka. Ühest poest leidsimegi Plikale täitsa kenad saapad 299 NOK/€40 eest. Me olime talle plaaninud osta nr 28 – et siis peaks olema ca 2 cm vaba ruumi, saab vajadusel soki ka panna jne. Kessu seda 2 cm soovitas :P Proovisime siis 28 jalga ja tundus igati paras. Müüja pakkus, et ta võib saapa sisemuse ära mõõta, tal oli selleks spets asjandus, et siis Plika jalaga võrrelda. Mõõtis – vaba ruumi ainult 1 cm. Mõõtsime nr 29, vaba ruumi täpselt sama palju :D Nii saigi lõpuks ostetud hoopis nr 30. Väga jabur!

Poisile ei leidnud nendest poodidest, mida meile soovitati, midagi sobivat. Enamik odavama poole saapaid olid kas titekad või algasid numbrid 30 lähedalt. Läksime siis lähimasse suurde keskusesse Åsane Storsenterisse ja käisime seal lihtsalt järjest kingapoode läbi. Mõned paarid leidsime 399.- eest, enamasti maksid 499.- ja rohkem. Õnneks leidsime lõpuks ühe poe, kus oli jõuluallahindlus ja enam-vähem norm välimusega poiste saapad 30% alla hinnatud, 26 numbrit oli ka. Sealne müüja mõõtis saabaste suuruse sobivust nii, et võttis sisetalla välja ja võrdles seda Poisi jalaga. Kõige lihtsam variant tõepoolest, miks ise sellele tulnud pole! Nojah, see muidugi eeldab ära käivate sisetaldade olemasolu :P Igatahes suurus oli sobiv, umbes 2 cm vaba ruumi ja ostsime need ka ära. Maksid küll 349 NOK/€47, aga meil oli täiega kopp ees ja Poisile oli ju midagi vaja.

Oeh, ma pole elu sees lastele nii kalleid saapaid ostnud. Kõik senised on tulnud kelleltki kasutatult, uuena ostsin kunagi Londonist soodukaga kaks paari Ecco kingi, need olid siis £15/paar. Rohkem ma ilmselt laste jalatsite eest kunagi maksnud polegi :) Aga no ei osanud ma siin kuskilt kasutatud variante välja tuhnida, olgu siis nii. Vähemalt on nüüd rahu majas. Ja Plika saabaste kitsas roosa triip on õnneks nii hele, et Poiss võib neid ka hiljem rahus kanda.

Pildi valgus on hirmus kehv, aga ei mallanud ju homseni oodata.

Ja kuna täpselt selle kingapoe vastas oli Lindex, mille kodulehelt ma just mahepuuvillast pesu uurinud olin, saatsin lapsed Abikaasaga ära ja läksin tuulasin natuke seal ka. Ostsin kolm paari boksereid, maksin kahe eest, kokku 129 NOK/€17.50. Võtsin suuruse 34, sest 36/38 paistis nii suur ja New Yorkeri bokseritest oli ka mälestus, et XS istus kõige paremini. Praegu mõtlen, et oleks võinud täna ikka ühe paari 36/38 suuruses võtta, oleks kohe võrdlusmoment olnud, aga eks jõuab mõni teine kord.

  One Response to “Nüüd võib talv tulla”

  1. Mu neljapoolese jalg on 22 :D

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.