Oct 122013
 

Sõime lastega koos hommikust, jõudsin tibake koristada, leivataigna hapnema panna, pesu ära pesta ja kuivama panna. Lõuna paiku läksime turule. Ilm oli niiii ilus.

Mõtlesin turult kohe bussiga edasi raamatukokku sõita, aga buss oli just minema läinud, nii et jalutasime siis aegamisi, hirmraske (ca 9-10 kg) turukotiga.

Koidula park

Koidula park

Jalutamine oli iseenesest täitsa hea plaan – kaunil laupäevasel päeval vahetult enne valimisi käib linnas action :D Kõigepealt saime Rüütli tänavalt Reformierakonna õhupallid ja kommi. Lastepargis oli IRLi laud, sealt anti helkurid, saiakesi, veel kommi ja nimekaarte.

Turukotist õnneks pääsesin, ema viis selle autoga koju, nii et raamatukogus oli juba mõnus. Lapsed vaatasid tükk aega lastenurgas igasugu raamatuid, mina nii kaua istusin ja lugesin oma. Kell kolm pandi raamatukogu kinni, siis tuli edasi liikuda.

Raamatukogu kõrval

Raamatukogu kõrval

Saime kokku Tage ja Annuga. Kuna kõigil olid kõhud tühjad, läksime Jahtklubisse sööma. Sinna sellepärast, et tegu on ühega vähestest kohtadest, kus on olemas laste mängunurk. Ja otse loomulikult õigustas see valik ennast igati – meil oli aega rahulikult siidrit juua ja jutustada, kuniks lapsed ennast ise lõbustasid. Kõhud said ka ääreni täis.

Siis jalutasime Tage juurde magustoitu tegema – ahjuõunad suhkru, kaneeli ja kaerahelvestega, lisaks ohtralt vahukoort. Seejärel oligi kell juba seitse läbi ning pidime koju kiirustama – lastel jäi ju lõunauni ka vahele.

Munamägi

Munamägi

Kodus tegin lastele jalavanni, lugesin neile raamatut, panin magama, tegin tule pliidi alla, panin leivataigna kerkima ja näe, sain ka lõpuks arvuti taha maanduda.

Oh, kuidas mulle meeldivad sellised spontaansed tegemised. Sest no ausõna, peale kiire turul ja raamatukogus käigu mul miskit muud küll mõttes polnud. Aga jah, nii see vahel läheb – lõuna ajal välja ja magamise ajaks koju tagasi.

Loodetavasti on homme sama päikseline ilm, siis saab jälle värvilistesse lehtedesse sahistama minna.

  4 Responses to “Imeline laupäev”

 1. Ja keda siis valida plaanid? :)

  • No tegelikult ma valisin juba üleeile ja harjumusest sotsid. Hiljem jõudis kohale, et kohalikel valimistel võiks ikka tsip rohkem reaalsele kohalikule olukorrale mõelda ja Pärnus, nagu ma aru saan, on sotsid nii nõrgad, et neile antud hääl oleks nagunii enam-vähem tühja läinud. Nüüd ma ei teagi, kas peaks ehk uuesti valima, sest e-hääletusel saab ju meelt muuta :) Mõtlesin, et peaks ehk kellegi Kivimägi pundist valima, lihtsalt sellepärast, et Kesk jumala eest võimule ei saaks – teisi tõsiseltvõetavaid võidukandidaate ei tundu olevat. Aga Tage ütles, et Kivimägi on hirmus ülbik ja teda küll valida ei tohi :D Nüüd ma siis ei teagi. Sest no ausalt, ma ei tea kohalikust poliitikast ja tegijatest suurt miskit. Kui ma miskit otsustada ei suuda, jäävad sotsid. Sest no… Pole ju kedagi valida!

   • Pane jah Tage niimoodi kohe tanki, aitäh!
    Olgu peale. Ma koguaeg ju räägin, et sellisel positsioonil inimene peab olema linnakodanikuga suhtlusaltim ja avatum, nägema suuremat pilti linnast, mitte olema ainult mina-mina-mina-suhtumisega. Muidugi see on puhtalt minu arvamus.
    Aga miks ma üldse kirjutan siin praegu – varsti tuleb uus laupäeva ;) Lähme jalutama kuniks veel saab lehtedes sahistada :)

 2. Kivimägi ON ülbik ja sotse vali(si)n mina ka :P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.